Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

δεύτερη αξιολόγηση



Τετ α τετ Τσακαλώτου – Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες για τη δεύτερη αξιολόγηση

Η πορεία του προγράμματος και η επανεκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες.



«Πάγος» από τις Βρυξέλλες: Δύσκολη και χρονοβόρα η επανεκκίνηση της δεύτερης αξιολόγησης

Δύσκολη και χρονοβόρα αναμένεται να είναι η επανεκκίνηση δεύτερης αξιολόγησης σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης, καθώς οι αποτυχημένοι χειρισμοί της κυβέρνησης τον Δεκέμβριο του 2016 και η γενικότερη έλλειψη σύμπλευσης εκ μέρους των θεσμών, εγείρουν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή πορεία της αξιολόγησης.



Ρουμελιώτης: Είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση

Την εκτίμηση του και την βεβαιότητα ότι είναι θέμα εβδομάδων να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, όπως επίσης και ότι το ΔΝΤ θα μείνει ως τεχνικός σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, συμπληρώνοντας ότι θα προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους με βραχυπρόθεσμα μέτρα.



Φωτίου: Κλείσαμε την δεύτερη αξιολόγηση επιτυχώς

«Κλείσαμε την δεύτερη αξιολόγηση επιτυχώς. Δεν απαιτείται κόψιμο επιδομάτων για το 2017, εκτός από συγκεκριμένα τα οποία επικαλύπτονται πλήρως από το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.



Αισιοδοξία Βίζερ για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος

«Η Ελλάδα και οι θεσμοί, που διαχειρίζονται το πρόγραμμα στήριξής της, μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο τον Δεκέμβριο για συζητήσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, κάτι που θα μπορούσε να προμηνύει την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός της», σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, στο πρακτορείο Bloomberg.



Αισιοδοξία Μοσκοβισί για ταχεία ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης

Την αισιοδοξία του ότι με την ολοκλήρωσή της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και η δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε συνάντηση που είχε χθες στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα.