Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

δάση



Συνολικά 556 πυροσβέστες θα βρίσκονται το καλοκαίρι προτοποθετημένοι σε χώρες, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες από 12 χώρες θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε βασικές τοποθεσίες στην Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ισπανία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών αυτό το καλοκαίρι.



Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες

Συναγερμός έχει σημάνει για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Μεγάλη Παρασκευή σε τέσσερις περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός.



«Πρεμιέρα» της αντιπυρικής περιόδου – Τι πρέπει να προσέξετε

Ξεκινάει σήμερα η αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική υπηρεσία υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες τόσο για την πρόληψη, όσο και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα:

Αν δείτε καπνό, φλόγες ή οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά:



Κικίλιας: Μάχη από τώρα δίνουν οι πυροσβέστες, πάνω από 70 οι πυρκαγιές καθημερινά

Στο μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά ενώ έχουμε ακόμα άνοιξη, τις καθημερινές μάχες που δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν οι πυροσβέστες την πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο που έρχεται, για την ταχύτητα που υλοποιείται το εξοπλιστικό πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ, αλλά και για το νέο δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος εστίασε την Παρασκευή 26/4 ο Βασίλης Κικίλιας.



Από νωρίς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Ανεπαρκή τα παλαιά Canadair

Από νωρίς φαίνεται πως ξεκινούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Η πρώτη σημαντική πυρκαγιά κατακαίει τα Πιέρια Όρη και ο κρατικός μηχανισμός δείχνει ανέτοιμος χώρις οι πυροσβέστες να έχουν ακόμα και τον αναγκαίο βασικό πυροσβεστικό εξοπλισμό ή ακόμα και ρουχισμό σε αρκετές περιπτώσεις για την ίδια τους την προστασία.



Κομισιόν: Χρηματοδοτεί την αγορά 12 πυροσβεστικών αεροπλάνων – Θα φιλοξενηθούν και στην Ελλάδα

Τα 12 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη του rescEU που η Κομισιόν χρηματοδοτεί την αγορά τους με 600 εκατ. ευρώ, θα φιλοξενηθούν σε έξι κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.