Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Νέα αυτοχειρία κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές



Κρεμασμένος στο κελί του βρέθηκε νωρίς το απόγευμα ένας ακόμη βαρυποινίτης  στις Κεντρικές Φυλακές. 

Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στο σωφρονιστικό ίδρυμα αφού οι κρατούμενοι έχουν εξεγερθεί εναντίον του Αναπληρωτή ΓΔ, Γιώργου Τρυφωνίδη.

Νεκρός είναι 40χρονος αλλοδαπός από το Ιράν ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης, για υπόθεση ναρκωτικών. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αυτοψία στη σκηνή θα διενεργήσουν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους. Πρόκειται για την τέταρτη αυτοχειρία στις κεντρικές Φυλακές.

Εξέγερση έχει ξεσπάσει στο σωφρονιστικό ίδρυμα

Οι κρατούμενοι της πτέρυγας 1Α, εξαγριωμένοι βρίζουν και φωνάζουν επιρρίπτοντας ευθύνες στον  Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών, τον οποίο και θεωρούν υπεύθυνο για τα τελευταία περιστατικά στις Κεντρικές Φυλακές.

Στην περιοχή έχουν καταφθάσει ισχυρές δυνάμεις της ΜΜΑΔ και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τρυφωνίδης, σε δηλώσεις του, νωρίτερα σήμερα είπε ότι ευθύνες για τα τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές έχει μεν το προσωπικό των Κεντρικών Φυλακών, όμως ευθύνες και φέρουν άλλοι, εκφράζοντας την άποψη ότι οι καταδικασθέντες με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα θα έπρεπε να μεταφέρονται στο ψυχιατρείο και όχι στις φυλακές.

Εξοργισμένος ο Πρόεδρος για την κατάσταση

Θα ξηλωθούν ολόκληρα Σώματα, και πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι ή θα πρέπει να υπηρετούν τον τόπο και τους πολίτες που τους πληρώνουν, διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους, και θα πάνε ορισμένοι στα σπίτια τους, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το νεαρό Ρουμάνο, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στις Κεντρικές Φυλακές.