Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Μεντβέντεφ: «Οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Τ.Μπάιντεν προσπαθούν σκόπιμα να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα της ιστορίας»

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε σήμερα Τρίτη (28/5), πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, «προσπαθούν σκόπιμα να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα της ιστορίας».



Οι σιίτες Χούθι έπληξαν με τρεις πυραύλους εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Υεμένης

Οι σιίτες Χούθι έπληξαν εμπορικό πλοίο ανοικτά της Υεμένης σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey και κινδυνεύει να βυθιστεί.

Συγκεκριμένα εκτοξεύθηκαν τρεις πύραυλοι και το πλοίο έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου αφού το αμπάρι του υπέστη ζημιές και άρχισε να βάζει νερά.



Ισπανία: Αναγνώρισε επίσημα Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967

Tην απόφαση για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Πέδρο Σάντσεθ, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.



Κυρώσεις ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του Ισραήλ

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε μια «σημαντική» συζήτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ, στην περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Μισέλ Μάρτιν, σύμφωνα με το «Politico».



Άρματα μάχης του Ισραήλ στο κέντρο της Ράφας

Στο κέντρο της Ράφας εισέβαλαν τα ισραηλινά άρματα μάχης σήμερα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Οι δυνάμεις του Ισραήλ επιχειρούν στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα  στην πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, γεγονός  που έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.



Ιταλία: Συνελήφθη στέλεχος του Isis στο Τορίνο

Συνελήφθη στο Τορίνο ο Χαλίλι Ελμάχντι, 29 ετών, με την κατηγορία «συμμετοχής σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». Ο Χαλίλι είχε συγγράψει το πρώτο κείμενο του Isis στα ιταλικά, με τίτλο «το Ισλαμικό Κράτος, μια πραγματικότητα που θα ήθελε να επικοινωνήσει μαζί σου».