Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Κρίση στην Αϊτή: Η Κένυα μπορεί να «τσακίσει» τις συμμορίες, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος Ρούτο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του των ΗΠΑ

Η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης υπό κενυατική ηγεσία στην Αϊτή μπορεί να «τσακίσει» τις συμμορίες που τη λυμαίνονται, δήλωσε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Κένυας Γουίλιαμ Ρούτο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα ξεκινήσει η αποστολή.



Η αστυνομία της Γερμανίας τερμάτισε κατάληψη σε ένδειξη υποστήριξης των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ

Η βερολινέζικη αστυνομία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι ολοκλήρωσε επιχείρηση απομάκρυνσης διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από κτίριο του πανεπιστημίου Χούμπολτ της πρωτεύουσας της Γερμανίας που καταλήφθηκε προχθές Τετάρτη.



Το El Niño προελαύνει και «υπόσχεται» κόλαση επί Γης – Ποιοι θα ζήσουν τον χειρότερο εφιάλτη

Το κλιματικό φαινόμενο El Niño εντείνει την παγκόσμια κλιματική κρίση, οδηγώντας σε συχνότερες και έντονες ξηρασίες, πλημμύρες και τροπικούς κυκλώνες. Η τρέχουσα εκδήλωση El Niño είναι μεταξύ των πέντε ισχυρότερων που έχουν καταγραφεί, προκαλώντας σημαντικές διαταραχές του καιρού παγκοσμίως.



Νέα Καληδονία – Πώς ο νέος Ψυχρός Πόλεμος βάζει «φωτιά» στην υπερπόντια κτήση της Γαλλίας

Από τα τελευταία εναπομείναντα γαλλικά εδάφη στον Ειρηνικό Ωκεανό, η Νέα Καληδονία βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας.



Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε βάρος του Νετανιάχου

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι δεν θα εκτελέσει εντός της επικράτειάς της ένταλμα σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, αν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος. 

Ο Γκέργκελι Γκούλιας, υπουργός παρά των πρωθυπουργό, ανέφερε σε δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη ότι η χώρα του δεν θα συνελάμβανε τον Νετανιάχου, αν την επισκεπτόταν.



Τα δύο τρίτα των Αμερικανών φοβούνται ότι μετά τις προεδρικές εκλογές μπορεί να ξεσπάσει πολιτική βία

Δύο στους τρεις Αμερικανούς φοβούνται πως μπορεί να ξεσπάσει πολιτική βία μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στις οποίες θα αναμετρηθούν και πάλι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ρεπουμπλικανό προκάτοχό του στην προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.