Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Κόσμος



Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα για τους ομήρους και το σχέδιο για τη Ράφα

Το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο θα συνέλθει σήμερα για να συζητήσει πρόταση ανακωχής στη Γάζα για την απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, όπως και τις προοπτικές για στρατιωτική επιχείρηση στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, όπου βρίσκονται πολλοί εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.



Οικονομικό πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Οικονομικό πακέτο 1 δισ. ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ναζίμπ Μικάτι.



Δημοκρατικοί βουλευτές πιέζουν τον Μπάιντεν να αποτρέψει ισραηλινή επίθεση στη Ράφα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντιμετώπισε χθες, Τετάρτη, νέες πιέσεις προερχόμενες από τους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματός του να ασκήσει την επιρροή του για να μην εξαπολύσει το Ισραήλ μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη Ράφα, την πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν οι μισοί από τα 2,3 εκατομμύρια των κατοίκων του παλαιστινιακού θύλακα.



Ιράν: Κυρώσεις σε ΗΠΑ και Βρετανία – Στο στόχαστρο πρόσωπα και επιχειρήσεις

Κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στις ΗΠΑ και τη Βρετανία για την υποστήριξή τους προς το Ισραήλ στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη το Ιράν.



Τραμπ: «Το Λονδίνο και το Παρίσι δεν αναγνωρίζονται πλέον γιατί έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στην τζιχάντ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, τόνισε πως το Λονδίνο και το Παρίσι «δεν αναγνωρίζονται πλέον», γιατί έχουν ανοίξει «τις πόρτες τους στην τζιχάντ».

«Είδαμε τι συνέβη όταν η Ευρώπη άνοιξε τις πόρτες της στο τζιχάντ», διαπίστωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς έκανε εκστρατεία για την επιστροφή στον Λευκό Οίκο.



Φρίκη στην Πορτογαλία: Ανάγκαζαν άνδρα να ζει επί 17 χρόνια σαν σκλάβος – Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεσή του

Φρίκη προκαλεί μια υπόθεση στην Πορτογαλία με θύμα έναν 54χρονο άντρα τον οποίο ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβο επί 17 ολόκληρα χρόνια.

Για την υπόθεση, η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της πορτογαλικής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (01.05.2024) την προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην περιφέρεια Μπραγκάνσα, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.