Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Βαριά καμπάνα για τον... ερωτευμένο υπολοχαγό



Το φωτογραφικό μήνυμα προς την αγαπημένη του υπολοχαγού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, δεν πέρασε τελικώς απαρατήρητο από το Γενικό Επιτελείο και το Υπουργείο Άμυνας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο υπολοχαγός αποφασίστηκε να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης (δεν πρόκειται για πραγματική φυλάκιση αλλά για πειθαρχική κύρωση που προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς).

Ωστόσο πιο βαριά είναι η καμπάνα για παραμονή του στο βαθμό του υπολοχαγού. Δηλαδή θα παραμείνει στάσιμος και δεν θα προαχθεί μαζί με τους συναδέλφους του της ίδιας τάξεως της Σχολής Ευελπίδων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ποινές που του επιβλήθηκαν από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, θα έχουν επιπτώσεις και στη μετέπειτα καριέρα του υπολοχαγού καθώς σημειώνονται στον προσωπικό του φάκελο και θα λαμβάνονται υπόψη στις ετήσιες κρίσεις αξιωματικών.

Και όλα αυτά γιατί πριν ένα μήνα αποφάσισε να φωτογραφηθεί με τους στρατιώτες του λόχου του, στους οποίους έδωσε να κρατούν ένα χαρτόνι που έγραφε «HELENA ΣΕ ΑΓΑΠΩ».

Στη συνέχεια η φωτογραφία αναρτήθηκε δημοσίως στο Facebook ως μήνυμα αγάπης στη σύντροφο του που εργάζεται ως τραγουδίστρια σε νυκτερινό κέντρο της Λευκωσίας, με την επισήμανση: «Επειδή βαρέθηκα να μου τα πρήζεις, ότι ντρέπομαι να σου μιλάω καλά από το τηλέφωνο, άμα έχει άλους γύρω μου. Δες πόσο ντρέπομαι!!!».

Η τραγουδίστρια ανταποκρίθηκε άμεσα στη κολακευτική κίνηση του υπολοχαγού απαντώντας επίσης στο Facebook: «Είσαι ο άντρας των ονείρων μου. Είμαι πολύ τυχερή που μ" αγαπάς. Με κάνεις κάθε μέρα ευτυχισμένη. Είσαστε όλοι πολλοί όμορφοι».

Η φωτογραφία προκάλεσε διαμαρτυρίες από γονείς στρατιωτών οι οποίοι θεώρησαν προσβολή για τα παιδιά τους την χρησιμοποίηση τους για την έκφραση του έρωτα του υπολοχαγού. Την ίδια στιγμή το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς διέταξε έρευνα η οποία δεν είχε καθόλου καλό αποτέλεσμα για τον υπολοχαγό, που θα κάνει πολύ καιρό να βάλει και τρίτο αστέρι στη στολή του.