Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Μυστήριο με την αιφνιδιαστική άφιξη του Ντέιβιντ Κάμερον στην Κύπρο



Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αιφνιδίασε τους πάντες και με άκρα μυστικότητα βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, στην Κύπρο.
Εκεί απ" όπου ξεκινούν οι επιδρομές της βρετανικής αεροπορίας κατά των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή.

Η επίσκεψη του βρετανού πρωθυπουργού αποκαλύφθηκε μετά την άφιξή του στη μεγαλόνησο ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την υποδοχή και τη συνάντησή του με τους στρατιωτικούς της βάσης.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επίσκεψη Κάμερον σηματοδοτεί τη βούληση της βρετανικής κυβέρνησης να διευρύνει τη συμμετοχή της στη στρατιωτική συμμαχία κατά των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή αλλά και να επιμηκύνει τη χρονική διάρκεια της βρετανικής εμπλοκής, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί από την πορεία των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ηδη, ο βρετανός πρωθυπουργός, φτάνοντας στην Κύπρο, ανήγγειλε την αύξηση κατά δυο των Tornado GR4 που εφορμούν κατά των εξτρεμιστών, αυξάνοντας τον αριθμό τους στα οκτώ.

«Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από την ημέρα που αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στη συμμαχία (σσ. κατά των τζιχαντιστών), ήρθα εδώ για να ευχαριστήσω τους στρατιώτες μας για την ζωτικής σημασίας συμβολή τους στις προσπάθειες εξουδετέρωσης των βάρβαρων τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι απειλούν όχι μόνο την ασφάλεια του Ιράκ, της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τους δρόμους της Βρετανίας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από την Κύπρο.

«Προφανώς, αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν μέρος μόνο της στρατηγικής μας. Δουλεύουμε επίσης σκληρά για να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση των ιρακινών στρατιωτών και τον καθορισμό των αναγκών του ιρακινού στρατού με την αποστολή συμβούλων μας στο Ιράκ», πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός.