Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Το πιο τέλειο ντιπ αβοκάντο



Tώρα που ο υδράργυρος χτυπάει «κόκκινο» καλέστε τους φίλους σας στο μπαλκόνι και κάντε τους να πουν «Αρίμπα» μ’ ένα δροσερό ντιπ από αβοκάντο. Κοινώς χειροποίητο γουακαμόλε, για να δείξετε τι multi ethnic νοικοκυρά είστε!
Υλικά:
3 ώριμα αβοκάντο
Xυμός από ένα λάιμ
Αλάτι: 1 κοφτό κουταλάκι
1  κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό
1 μεγάλη ντομάτα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες:
Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι βγάζετε τη σάρκα σε μπολ. Ρίχνετε το χυμό λάιμ και το αλάτι και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.
Σερβίρετε αμέσως με τσιπς τορτίγιας ή απλά το φυλάτε στο ψυγείο.
Tip:
Για να διαπιστώσετε  πόσο ώριμο είναι ένα αβοκάντο πριν το αγοράσετε, κρατείστε το στη χούφτα σας και πιέστε το ελαφρώς. Το αβοκάντο θα είναι ώριμο, όταν θα είναι μεν σφιχτό, αλλά θα απορροφήσει την ελαφριά πίεση που θα του ασκήσετε.

Μια υπερ-τροφή, ξεχωριστή
Στο εξωτερικό το ονομάζουν «αχλάδι του αλιγάτορα», λόγω του χρώματος και του σχηματός του.Eίναι ένα από τα σημαντικότερα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, Περιέχει πληθώρα και ποικιλία καροτενοειδών, ενώ το ίδιο το αβοκάντο  αυξάνει τη συνολική απορρόφηση των καροτενοειδών στον οργανισμό, όπως είναι το λυκοπένιο και το βήτα καροτένιο.
Το αβοκάντο… νικά τη μπανάνα
Έχει τη διπλάσια περιεκτικότητα σε κάλιο απ’ ότι η μπανάνα. Πιο συγκεκριμένα περιέχει 975 mg κάλιο, εν αντιθέσει με τα 487 mg που περιέχει η μπανάνα. Για τις γυναίκες που φροντίζουν τον εαυτό τους είναι must αφού βοηθάει πολύ στην υγεία των μαλλιών και την περιποίηση της επιδερμίδας. Τα αντιοξειδωτικά, τα αμινοξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχει, επαναφέρουν την υγεία σε τραυματισμένα μαλλιά, καλμάρουν το δέρμα από εγκαύματα και σύμφωνα με κάποιους, έχουν και αντιρυτιδική δράση.