Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

Μαζική αντίδραση από τις ισπανικές ομάδες κατά της European Super League – Θα φορέσουν μπλουζάκια εναντίον της



Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης τα δύο τελευταία ενεργά μέλη της European Super League βλέπουν τις υπόλοιπες ομάδες της La Liga να ξεσηκώνονται εναντίον του πρότζεκτ τους μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά του «μονοπωλίου» της UEFA και της FIFA. Σύλλογοι του ισπανικού ποδοσφαίρου θα φορέσουν μπλουζάκια κατά της ESL στους αγώνες τους.

Τα μπλουζάκια θα έχουν το μήνυμα: «Κερδίστε το στο γήπεδο». Είναι το ίδιο που είχαν και τον Απρίλιο του 2021 όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο άνθρωπος που άλλαξε μια για πάντα το ποδόσφαιρο «φουσκώνοντας» τις τιμές των μεταγραφών μ’ εκείνη του Λουίς Φίγκο από την Μπαρτελόνα, τόνισε πως η ESL δημιουργήθηκε για να σώσει το άθλημα.

Με την υποστήριξη του προέδρου της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, πολλές ομάδες έβγαλαν ανακοινώσεις κατά της διοργάνωσης. Λας Πάλμας, Βαλένθια, Γρανάδα, Λεβάντε, Βαγιαδολίδ, Κάντιθ και Βιγιαρεάλ είναι μερικοί από τους συλλόγους που με αναρτήσεις τους στα social media έδειξαν την αντίθεσή τους. Άλλωστε, εκείνες ζουν υπό το… ζυγό της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα που βάσει νόμου λαμβάνουν τα περισσότερα χρήματα (πάνω από 130 εκατ. ευρώ ετησίως) από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση των δικαιωμάτων του ισπανικού πρωταθλήματος κι εκείνες βολεύονται με… ψίχουλα.