Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η χαρά του Μίτσελ, η «απάντηση» των παικτών και η παραδοχή Χαρέιντε



Ενθουσιασμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού, ικανοποιημένος από την εμφάνιση, το αποτέλεσμα και την εξασφάλιση της ευρωπαϊκή συνέχειας, ήταν ο τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ, μετά το 4-2 επί της Μάλμε. 
Ο Ισπανός κόουτς στάθηκε στο πάθος και τόνισε ότι μόνο έτσι πρέπει να παίζουν οι παίκτες του, ενώ αφιέρωσε και εκείνος τη νίκη στον Κούλη Δουρέκα.

«Απόψε η ομάδα έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει σε έναν αγώνα Champions League. Οι παίκτες μου είχαν καρδιά, ομαδικό πνεύμα και περηφάνια. Ήμασταν πολύ κοντά στο να συνεχίζαμε στο Champions League, όμως συνεχίζουμε στο Europa. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολύ καλές ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Γιουβέντους» τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Και συνέχισε: «Σίγουρα το Champions League μας ταιριάζει περισσότερο, όπως δείξαμε και πέρυσι. Όμως δεν είναι άσχημο το Europa. Μόνο μία ημέρα δεν σταθήκαμε καλά, στη Μαδρίτη, στον φετινό όμιλο. Συνολικά η εικόνα μας ήταν καλή».

Σχετικά με το εάν λείπει από την ομάδα του η ηρεμία στα τελευταία παιχνίδια, ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως «δεν μας λείπει η ηρεμία. Απλά πρέπει να παίζουμε αποφασιστικά και σαν ομάδα, όπως σήμερα. Σήμερα δεν παίξαμε με ηρεμία. Παίξαμε με νεύρα και ψυχή, δείξαμε το θάρρος μας, όπως πρέπει κόντρα σε όλες τις ομάδες.

Στους παίκτες μου λέω πως δεν πρέπει να παίζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο, αλλά ως παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι πολύ απαιτητικό από μόνο του να παίζεις στον Ολυμπιακό»,

Και κατέληξε αφιερώνοντας τη νίκη στον Κούλη Δουρέκα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη διότι δώσαμε χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά και σε έναν αδελφό μας, τον Κούλη Δουρέκα, ο οποίος από το νοσοκομείο σίγουρα άκουσε τις φωνές μας».

Ντομίνγκες: «Αφήσαμε καλή εικόνα»

Ο Τσόρι Ντομίνγκες, σκόρερ ενός εκ των τεσσάρων γκολ στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε, στάθηκε στην καλή εικόνα που άφησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Στην καλή εικόνα του Ολυμπιακού αλλά και στη σημασία του γεγονότος ότι οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν στο Europa League, στάθηκε ο Αργεντινός επιθετικός, Τσόρι Ντομίνγκες, σκόρερ του δευτέρου γκολ επί της Μάλμε.

«Αφήσαμε μία καλή εικόνα, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να περάσουμε. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και αφήσαμε μία καλή εικόνα. Πέρυσι βρεθήκαμε σε μία παρόμοια κατάσταση και περάσαμε.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μείναμε στην Ευρώπη, αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

Φουστέρ: «Μακριά στο Europa»

Ο Νταβίντ Φουστέρ εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εικόνα που έδειξε κόντρα στη Μάλμε ο Ολυμπιακός και τόνισε πως το Europa League είναι μία διοργάνωση που ταιριάζει στους Πειραιώτες.

«Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά και τη στάση της ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη. Μπορεί σήμερα να μην περάσαμε στο Champions League αλλά δείξαμε τη συμπεριφορά που έπρεπε και είμαστε χαρούμενοι.

Είμαι ευγνώμων στον κόσμο. Είμαι σχεδόν πέντε χρόνια εδώ, αγαπώ τον Ολυμπιακό και τον κόσμο, είμαι πολύ δεμένος με την ομάδα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος σε ερώτηση για την ευρωπαϊκή συνέχεια του Ολυμπιακού που τον βρίσκει στους «32» του Europa League, είπε:

«Τώρα περιμένουμε την κλήρωση και τον αντίπαλο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για λίγο στο πρωτάθλημα γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια. Έχουμε χρόνο για το Europa League. Πιστεύω ότι είναι μία διοργάνωση που ταιριάζει στον Ολυμπιακό γιατί μπορεί να πάει μακριά».

Ρομπέρτο: «Υπερήφανοι για την πορεία»

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, σε δηλώσεις του στην κάμερα του Novasports μετά την αναμέτρηση με την Μάλμε, τόνισε πως η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στο Europa League.

Αναλυτικά όσα είπε: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στο Europa League. Έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία μας, οι αντίπαλοι ήταν ανώτεροι στα εκτός έδρας παιχνίδια και σίγουρα μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στο Europa League».

Μανιάτης: «Μπορούσαμε κάτι παραπάνω»

Στο εκτός έδρας ματς με τη Μάλμε στάθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού επισημαίνοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως κομβικό για την πορεία το ματς με τη Μάλμε στη Σουηδία: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Παίξαμε καλά και το αξίζαμε. Το κομβικό σημείο ήταν το ματς στο Μάλμε. Μπορούσαμε κάτι παραπάνω». Επίσης, δεν ξέχασε και τον Κούλη Δουρέκα που περνάει δύσκολες μέρες, επισημαίνοντας: «Περαστικά στον Δουρέκα. Περνάει μια δύσκολη φάση. Είναι συνέχεια μαζί μας. «Κούλη για σένα η νίκη. Ξέρουμε ότι είσαι δυνατός, όλα θα πάνε καλά».

Χαρέιντε: «Η βαθμολογία λέει την αλήθεια»

Από την πλευρά της Μάλμε, δεν υπήρχε διάθεση για πολλά λόγια και ο τεχνικός της ομάδας, Άγκε Χαρέιντε, ο οποίος ήταν αρκετά προκλητικός στο πρώτο ματς, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και χαρακτήρισε φανταστική την ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε από την αρχή. Δεχτήκαμε πίεση, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δύο φορές αλλά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Απωλέσαμε την συγκέντρωση μας στο τέλος, ήρθε και η κούραση και χάσαμε το ματς. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παικτών μου, άσχετα από το αποτέλεσμα.

Έξι πολύ δύσκολα και άσχημα λεπτά του αγώνα έφεραν την ήττα. Τα υπόλοιπα λειτούργησαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Επιμένω πως τα τελευταία 6 λεπτά μας κόστισαν το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήθελε το παιχνίδι όπως κι εμείς. Ένα παιχνίδι δεν πάει όπως το προγραμματίζεις όταν χάνεις τα μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις.

Η βαθμολογία του ομίλου λέει την αλήθεια. Ο Ολυμπιακός κατάφερε ότι δεν καταφέραμε εμείς. Κέρδισε τα παιχνίδια στην έδρα του. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εμείς ακόμη δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, τώρα μαθαίνουμε.

Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν ξέρω ελληνικά και δεν γνωρίζω αν με έβριζαν (γέλια)... Ο κόσμος πάντα προσπαθεί να φτιάξει μια ωραία ατμόσφαιρα για την ομάδα του. Πάντως ήταν πολύ όμορφα. Ελπίζω να έρθω ξανά εδώ του χρόνου και να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα (γέλια)».