Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, 89-70 στην Ισπανία από τη Λαμποράλ



Η Λαμποράλ Κούτσα ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη (89-70) αφού σε διαφορετική περίπτωση θα αποχαιρετούσε την Ευρωλίγκα.
Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την χαλαρότητα του Ολυμπιακού στην άμυνα και την τραγική βραδιά των Πειραιωτών στην επίθεση και πήραν την πολύτιμη νίκη.

Μαζί χάρηκαν και για το γεγονός πως έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε το φράγμα των 25.000 πόντων στην ιστορία του θεσμού.

Με εξαίρεση 2-3 δίλεπτα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» δε βλέπονταν και η ήττα ήρθε λογικά. Μία ήττα πάντως η οποία δεν επηρεάζει τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση του θεσμού. Σε μία φάση που γνώρισε την ήττα μετά από 23 συνεχόμενες νίκες (25/10/12).

Ο Ολυμπιακός έπαιξε ανόητα στην άμυνα κάνοντας πολλά φάουλ και δίνοντας 31 βολές στους Βάσκους (87%). Οι Πειραιώτες επίσης είχαν 3/19 τρίποντα (15%) ενώ έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (35-26). Η Λαμποράλ είχε ισχυρότερο κίνητρο και το έδειξε στο παρκέ.

Ο Τόμας Ερτέλ ήταν για μία φορά ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Γάλλος γκαρντ σε 28:40 είχε 18 πόντους (4/5διπ., 1/2τριπ., 7/9βολ.), πήρε 4 ριμπάουντ. Έδωσε 4 ασίστ και έκανε 4 λάθη. Επίσης σημαντική η οργάνωση και ο άριστος ρυθμός που έδωσε στο παιχνίδι της Λαμποράλ.

Ντάρντεν, Πέτγουεϊ, Μάντζαρης, Λαφαγέτ και Χάντερ ήταν επιεικώς τραγικοί. Βασικά με εξαίρεση τους Σπανούλη, Ντάνστον και Σλούκα οι υπόλοιποι δε βοήθησαν καθόλου.

Θα περίμενε κανείς στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός να μπει στο παρκέ βελτιωμένος και πιο... επιθετικός. Μάταια... Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 9-0 στο πρώτο τρίλεπτο και η διαφορά πήγε στο +16 (53-37) και... τέλος.