Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αδικη ήττα με ανατροπή για τον Ολυμπιακό (3-2)



Ο Ολυμπιακός άγγιξε την νίκη μέσα στο «Γιουβέντους Στάντιουμ» καθώς προηγήθηκε με 2-1, αλλά ένα δίλεπτο μπλακ άουτ έδωσε την ευκαιρία στη Γιουβέντους να ανατρέψει το σκορ και να φτάσει στη νίκη με 3-2, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο του Champions League.

Τα γκολ των «μπιανκονέρι» σημείωσαν οι Πίρλο (21"), Ρομπέρτο (65" αυτογκόλ) και Πογκμπά (66"), ενώ για τους Ερυθρόλευκους σκόραραν οι Μποτία (24") και Εντινγκά (61").

Πάντως, στο 94" ο Ρομπέρτο απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιντάλ και έτσι οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Γηραιά Κυρία.

Με τον Κασάμι εκτός ενδεκάδας αυτή τη φορά αλλά «θωρακισμένη» μεσαία γραμμή με τους Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά και τον Αφελάι να προσπαθεί από αριστερά να βρει το χώρο για να απειλήσει, ο Ολυμπιακός ήταν βέβαιο ότι θα περιμένει την αντίπαλό του πίσω από την μπάλα.

Η Γιουβέντους είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονταν κατά βάση σωστά, με κάποια λάθη στην πάσα πάντως έξω από την περιοχή τους, ένα από τα οποία κόστισε το γκολ της ιταλικής ομάδας.

Στο 21ο λεπτό ο Μανιάτης ανέτρεψε τον Πογκμπά έξω από την περιοχή και ο Πίρλο «εκτέλεσε» με άψογο χτύπημα τον Ρομπέρτο ανοίγοντας το σκορ, στην 100ή συμμετοχή του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Η χαρά των παικτών του Αλέγκρι, όμως, δεν διήρκεσε παρά μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 24΄ και ύστερα από λάθος του Μπουφόν που παραχώρησε κόρνερ σε εντελώς ακίνδυνη φάση, ο Ντομίνγκες εκτέλεσε από δεξιά και ο Μποτία με δυνατή κεφαλιά νίκησε όλη την άμυνα της Γιουβέντους και τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ιταλίας για το 1-1.

Νωρίτερα (16΄) ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε διώξει σε κόρνερ ένα μακρινό σουτ του Μαρκίζιο, ενώ στο 28΄ ο Μπονούτσι αστόχησε σε κεφαλιά προ του Μασουακού, σε φάουλ του Πίρλο και στο 31΄ ο Μοράτα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν σε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο πλάσαρε άουτ, πιεζόμενος από τον Αμπιντάλ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάντως πολύ περισσότερες συγκινήσεις, αφού σε διάστημα πέντε λεπτών σημειώθηκαν τρία γκολ, με εντυπωσιακή εναλλαγή συναισθημάτων. Στο 61΄ ο Εντινγκά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό με κεφαλιά, από φάουλ του «Τσόρι» και γύρισμα του Μανιάτη.

Στο 65΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-2 με αυτογκόλ του Ρομπέρτο σε κεφαλιά του Γιορέντε (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ύστερα στο πόδι του γκολκίερ του Ολυμπιακού), τον οποίο ο Αλέγκρι πέρασε στο γήπεδο ακριβώς για να μεταφέρει στον «αέρα» το παιχνίδι της ομάδας του εντός της αντίπαλης περιοχής.

Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η πλήρης ανατροπή, με τον Πογκμπά να «γράφει» το 3-2 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, για να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση ο Ολυμπιακός στο 77", όταν η εκπληκτική προσπάθεια και το σουτ του Ελαμπντελαουΐ κατέληξε άουτ.

Η «Γιούβε» απάντησε με δύο ευκαιρίες από τους τους Τέβες στο 85" και Γιορέντε στο 88". Στο 93" ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε πέναλτι στον Τέβες, ο Βιντάλ ανέλαβε την εκτέλεσή του αλλά ο Ρομπέρτο απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απόκρουση αυτή ίσως αποδειχθεί χρυσή για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Γιουβέντους, οι Ερυθρόλευκοι έχουν τον πάνω χέρι αφού νίκησαν με 1-0 στον Πειραιά.

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Κίτρινες: Τέβες - Μποτία

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Μαρκίζιο (71΄ Παντόιν), Πίρλο, Ασαμόα (63΄ Περέιρα), Βιδάλ, Μοράτα (58΄ Γιορέντε), Τέβες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης (83΄ Διαμαντάκος), Μποτία, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Αφελάι, Εντινγκά (77΄ Κασάμι), Ντομίνγκες (72΄ Φουστέρ), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία

Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
Ολυμπιακός 6 (6-7)
Γιουβέντους 6 (5-4)
Μάλμε 3 (2-9)