Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η οργή ξεχειλίζει: Το κράτος έδωσε 461.000 ευρώ για έναν φράχτη (Φωτό)



Το ποσό είναι πραγματικά εξωπραγματικό!

Το ποσό των 461.000 ευρώ σπατάλησε η κυβέρνηση της Ολλανδίας για την κατασκευή ενός φράκτη γύρω από την παραθαλάσσια βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στο Κρανίδι της Αργολίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL News.

Το RTL δημοσίευσε μάλιστα έγγραφα που δείχνουν ότι ο ιδιοκτήτης ενός κτήματος που γειτνιάζει με τη βασιλική βίλα έλαβε 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση για ένα διάστημα 30 ετών το οικόπεδο του προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης, την στιγμή μάλιστα που η αγοραστική αξία του οικοπέδου είναι περίπου 35.000 ευρώ.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις και τα μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους, θέτοντας μάλιστα υπό αμφισβήτηση τον τρόπο με τον οποίο γίνεται χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων, την ώρα που η χώρα δίνει μάχη για να βγει από την ύφεση.

«Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος "έσκασε" μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε σε άρθρο του άλλος δημοσιογραφικός ιστότοπος.

Στο ρεπορτάζ του RTL, αναφέρεται επίσης σύμφωνα με το συμβόλαιο που δημοσιεύτηκε ότι «Το Ολλανδικό Κράτος θα έχει το δικαίωμα να θεσπίζει οποιουδήποτε είδους μέτρα ασφαλείας που το Κράτος κρίνει απαραίτητα, περιλαμβανομένων της δενδροφύτευσης, της οικοδόμησης τοίχων και της τοποθέτησης οποιουδήποτε άλλου είδους κατασκευής ασφαλείας».

Ο Αλεξάντερ Πέκτολντ, βουλευτής της αντιπολίτευσης, ανέφερε σήμερα ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις σχετικά με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν: «Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα. Τo ζήτημα είναι να μάθουμε εάν είναι απαραίτητο να ενοικιάσουμε ένα κομμάτι γης του γείτονα για μισό εκατομμύριο ευρώ αντί να κατασκευάσουμε τον φράκτη στη δική μας γη».

Η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του φράκτη. Να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια γίνεται πρωτοσέλιδη είδηση, καθώς τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος αγόρασε την θερινή κατοικία το 2012.