Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

αρμοδιότητες



Βιομηχανία και εμπόριο στις αρμοδιότητες του Σ. Πιτσιόρλα

Τα θέματα βιομηχανίας, εμπορίου και προστασίας των καταναλωτών είναι μεταξύ των βασικών αρμοδιοτήτων του αναπληρωτής υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. 

Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφεται από τον πρωθυπουργό, στον κ. Πιτσιόρλα ανατίθεται η άσκηση των εξής αρμοδιοτήτων:



Ιδρύεται δικαστική αστυνομία - Αυτές θα είναι οι αρμοδιότητές της

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση δικαστικής αστυνομίας, η οποία βαίνει προς υλοποίηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ έχει θεσμοθετηθεί πριν από 26 ολόκληρα χρόνια με νόμο του 1992, ο οποίος όμως έως τώρα παρέμενε στα χαρτιά.



Ενισχύει κι άλλο την εξουσία του ο Ερντογάν - Εγκρίθηκαν άλλες 4 συνταγματικές τροποποιήσεις

Η Τουρκία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ψήφιση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσουν την άσκηση της προεδρικής εξουσίας από τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το Κοινοβούλιο στη διάρκεια της νύχτας, ενέκρινε άλλες τέσσερις συνταγματικές τροποποιήσεις.



Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες

Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, είναι πλέον στο ΕΣΡ, διαμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να «αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ».



Πολύδωρας: Προϋπόθεση όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ

Ο Βύρων Πολύδωρας χαρακτήρισε ως τιμητική πρόταση, για μία θέση ευθύνης, το γεγονός ότι είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ.



Σχοινάς: Καμία αρμοδιότητα της Κομισιόν στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Η E.E. δεν έχει καμία κοινοτική αρμοδιότητα στο θέμα της δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών στα κράτη - μέλη της, επανέλαβε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.