Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

«8»



Ερντογάν με στολή παραλλαγής: Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί να διευθετήσει το θέμα των «8» σε 15 ημέρες

Με στολή παραλλαγής και αυστηρό τόνο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ότι θα διευθετήσει το θέμα σε διάστημα 15 ημερών, κάτι που δεν έγινε ποτέ.



Έβρος: Θα ζητήσουν ανταλλαγή με τους «8» για την απελευθέρωση των «2»;

Έντονα ειναι τα σενάρια που βλέπουν την Τουρκία να ζητάει ως ανταλλαγή για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών την έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών. 



Επιμένει η Τουρκία: Θα βλάψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η απόρριψη της έκδοσης των «8»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μπόζνταγ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αφού υπενθύμισε ότι τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία, πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά, και συνέχισε:



BBC: Το ελληνικό δίλημμα για τους «8» στην Αλεξανδρούπολη

Στο «ελληνικό δίλημμα» αναφορικά με την έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αναφέρεται δημοσίευμα του βρετανικού BBC, κάνοντας λόγο για μια υπόθεση που βάζει την Αθήνα σε δύσκολη θέση.



Φορτώνουν τους «8» με το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν

Στον στενό πυρήνα των επίδοξων πραξικοπηματιών τοποθετεί η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Star τους 8 στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ειδικότερα, φέρονται να ανήκουν στην ομάδα  των κομάντος που πήγε να σκοτώσει τον Ερντογάν.