Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

40 χρόνια



Τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας κακοποίησε 1.000 κορίτσια στην Βρετανία

Έως και τα 1.000 κορίτσια φτάνουν τα θύματα κυκλώματος παιδεραστών στην κεντρική Αγγλία.

Κάποια από τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν σε διάστημα 40 ετών, ήταν ηλικίας 11 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Mirror.



40 χρόνια από την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Σαν σήμερα το 1977 απεβίωσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’. O Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1913 στο χωριό Άνω Παναγιά της Πάφου. Γονείς του ήταν ο Χριστόδουλος Μούσκος και η Ελένη Αθανασίου. Σε νεαρή ηλικία πήγε στη Μονή Κύκκου όπου και προσελήφθη ως δόκιμος.



Υπουργείο Δικαιοσύνης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη, όσα άλλοι, 40 χρόνια, μόνο διακήρυσσαν

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δυο χρόνια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού αναφέρεται σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνοντας πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να αναγνωρίσουμε έγκαιρα τις νέες προκλήσεις και να θωρακίσουμε θεσμικά ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα».



Στην Κύπρο την Πέμπτη ο Παυλόπουλος για τα 40 χρόνια από το θάνατο του Μακαρίου

Στην Κύπρο φθάνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, όπου θα εκφωνήσει σχετική ομιλία.
 



Στην Αβάνα μετά από 40 χρόνια το πρώτο αμερικάνικο κρουαζιερόπλοιο

Κατέπλευσε μετά από σχεδόν 40 χρόνια στο λιμάνι της Αβάνας το αμερικάνικο κρουαζιερόπλοιο Adonia.

Το πλοίο υποδέχθηκαν ενθουσιασμένοι αρκετοί κουβανοί, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα της παλιάς πόλης με κουβανέζικες σημαίες για να το καλωσορίσουν.



Το κουδούνι θα χτυπήσει σε ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από 40 χρόνια

Η έναρξη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Το σχολείο για τα ελληνόπουλα στο νησί Ίμβρος της Τουρκίας θα ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.