Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

3d



Ζωντανό τατουάζ με εκτύπωση 3D

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) παρουσίασαν ένα τρισδιάστατο «ζωντανό τατουάζ» το οποίο ανταποκρίνεται στο περιβάλλον.



Το Thriller του Μάικλ Τζάκσον έρχεται... σε 3D

Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι ο σκηνοθέτης Τζον Λάντις ανέλαβε την επανακυκλοφορία του μουσικού βίντεο «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον σε τρισδιάστατη μορφή, η ενημερωμένη έκδοση του βίντεο του 1983 τελικά θα κάνει πρεμιέρα στο επερχόμενο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας - και πρόκειται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από το πρωτότυπο!

 



Microsoft: Αυτός είναι ο πρώτος επιτραπέζιος υπολογιστής με δυνατότητες 3D στα Windows 10

Η Microsoft παρουσίασε τον πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή (desktop) που έχει ποτέ κατασκευάσει. Ο υπολογιστής με την ονομασία Surface Studio έχει μεγάλη οθόνη αφής 28 ιντσών (71 εκατοστών) και πάχους μόνο 12,5 χιλιοστών, στην οποία μπορεί κανείς να γράψει με ηλεκτρονική πένα.



3D εκτυπωτές υψηλών ταχυτήτων και χαμηλού κόστους

Δύο νέους 3D εκτυπωτές υψηλών ταχυτήτων, που είναι σε θέση -σύμφωνα με την εταιρεία- να εκτυπώνουν 10 φορές ταχύτερα από τα ανταγωνιστικά συστήματα, ενώ παράλληλα είναι πιο οικονομικοί, παρουσίασε η ΗΡ.



Καρδιές 3D προβλέπουν την αρρυθμία

Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν εικονικές καρδιές, για να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίσουν πιο εύκολα ποιοι καρδιοπαθείς ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν θανατηφόρα αρρυθμία.