Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπάρχει τρόπος να χάσω τα κιλά που θέλω για πάντα;



Η έντονη καθημερινότητα, η απαιτητική εργασία, οι… ένοχες λιγούρες, το πολύ άγχος και οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή.

Είναι σύνηθες είτε πρόκειται για γυναίκες παντρεμένες με παιδιά είτε για γυναίκες ανύπαντρες, η εμφάνιση και η απώλεια των κιλών να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί. Άλλες δεν τρώνε τίποτα το βράδυ, ενώ μερικές παραλείπουν το βασικότερο γεύμα όλων, το πρωινό.

Και το αποτέλεσμα αυτού είναι να τρώει κανείς τεράστιες ποσότητες φαγητού που προκαλούν προβλήματα, όπως καούρες, ενώ δεν μπορούν με τίποτα να αδυνατίσουν, σύμφωνα με τον διατροφολόγο Μαρκ Χίμαν. Εξάλλου, πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει τα πάντα για να χάσουν βάρος.

Το μυστικό, όμως, για τη σωστή και μόνιμη απώλεια κιλών είναι η δημιουργία του υπερμεταβολισμού, ο οποίος δείχνει τον τρόπο να πετύχει και να διατηρήσει ένα υγιές βάρος.
Πώς θα το καταφέρετε αυτό; 

Θα το επιτύχετε αυτό ακολουθώντας τα 7 σημεία – κλειδιά  που υπάρχουν για να χάσετε βάρος και όλα συνεργάζονται ανοίγοντας μια… πόρτα για να έχετε ζωντάνια, καλή υγεία και να διατηρήσετε το βάρος σας. Και κανένα από αυτά δεν απαιτεί λήψη φαρμάκων!

Ο έλεγχος

    Το πρώτο «κλειδί» είναι να ελέγχετε την όρεξη και το μεταβολισμό σας με το να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος, τα όργανα και τα λιποκύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των ορμονών και των χημικών αγγελιαφόρων του εγκεφάλου που ονομάζονται νευροπεπτίδια και τα οποία ελέγχουν τη συμπεριφορά σας προς το φαγητό.
    Το δεύτερο «κλειδί» είναι να κατανοήσετε πώς το στρες σας παχαίνει και πώς να ξεπεράσετε τις συνέπειές του.
    Το τρίτο «κλειδί» είναι να ελέγχετε τις φλεγμονές, μια κρυμμένη δύναμη και ασθένεια που ευθύνεται για την αύξηση του βάρους.

Η στιγμή για φροντίδα

    Το τέταρτο «κλειδί» είναι να αποτρέψετε το… σκούριασμα των κυττάρων, που αναστέλλει τον μεταβολισμό και προκαλεί φλεγμονή.
    Το πέμπτο «κλειδί» είναι να μάθετε πώς να φορτίζετε τη μηχανή του μεταβολισμού ώστε να μετατρέπετε τις θερμίδες σε ενέργεια πιο αποτελεσματικά.

Ώρα για αποτοξίνωση

    Το έκτο «κλειδί» είναι να είστε σίγουροι πως ο θυρεοειδής σας, η βασική ορμόνη του μεταβολισμού, λειτουργεί σωστά.
    Το έβδομο «κλειδί» είναι να αποτοξινώνετε το συκώτι σας ώστε να μεταβολίζει αποτελεσματικά τα σάκχαρα και τα λίπη και να αποβάλλει τις τοξίνες και το τοξικό βάρος.

Διορθώνοντας αυτά, θα δημιουργήσετε τον δικό σας υπερμεταβολισμό, δίνοντας στα γονίδιά σας τα σωστά μηνύματα για την απώλεια βάρους και τη διατήρηση των ιδανικών κιλών για εσάς.