Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Υπ. Υγείας: Δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για τις γυναίκες 49-50 ετών από 10 Νοεμβρίου



Ξεκινούν στις 10 Νοεμβρίου οι δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες για τις γυναίκες 49-50 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Απόστολος Δοξιάδης» και όπως προβλέπεται από το Νόμο για τη Δημόσια Υγεία, σχετικά με τη δράση προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνονται τα εξής:

Από τις 10 Νοεμβρίου 2020, για κάθε γυναίκα ηλικίας από 49 έως και 50 ετών θα δημιουργηθεί αυτόματα ένα παραπεμπτικό για διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας.
Το παραπεμπτικό αυτό θα έχει ισχύ ένα έτος από την ημερομηνία έκδοσης, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την εκτέλεση του.
Η εξέταση θα είναι εντελώς δωρεάν για όλες τις γυναίκες 49-50 ετών, ασφαλισμένες και ανασφάλιστες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τη διενέργειά της.
Για όσες γυναίκες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, το παραπεμπτικό θα αποσταλεί με το σχετικό sms ή email. Όσες γυναίκες δεν την έχουν ενεργοποιήσει, θα μπορούν να καλέσουν σε οποιοδήποτε διαγνωστικό κέντρο της επιλογής τους, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, όπου δίνοντας μόνο τον ΑΜΚΑ τους, το κέντρο θα ανακτήσει το παραπεμπτικό τους και θα κλείσουν ραντεβού για τη διενέργεια της εξέτασης.