Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Τσιόδρας : Τι είπε για τον εμβολιασμό των παιδιών



Να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών έως δύο ετών κάλεσε τους γονείς ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπ.Υγείας για τον κορωνοϊό.
Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συνεχιστεί κανονικά προκειμένου να προστατευθούν τα παιδιά και να μην προκληθούν επιπλέον προβλήματα υγείας, καθώς επίσης να μην επιβαρυνθεί ακολούθως το σύστημα υγείας.
Ειδικότερα έκανε αναφορά στα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας, της φυματίωσης, το αντιδιφθεριτικό, το αντικοκκυτικό, το αντιτετανικό, για την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.
Επισήμανε ότι συνιστάται να γίνονται τα πολλαπλά εμβόλια.
Σημείωσε ότι για τα μεγαλύτερα παιδιά τα επαναληπτικά εμβόλια θα πρέπει να γίνουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
«Λαμβάνοντας υπ'όψιν τα τοπικά επιδημιολογικά δεδομένα, καθως και τις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών έως δύο ετών, χωρίς καθυστέρηση και σε συνεννόηση με τον παιδίατρο. Ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας, όπως το διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, της αιμοφίλου ινφλουέντσας, πνευμονιοκόκκου, mmr και μινιγγίτιδας, με προτίμηση στη χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων για να μειώνονται οι επισκέψεις».