Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραφείτε σωστά στην εγκυμοσύνη εάν είστε υπέρβαρη



Όταν είστε έγκυος, είναι σημαντικό να συγκεντρώνεστε στο πώς θα φάτε σωστά. Πρέπει να είστε σίγουρη για το αν το μωρό λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να κάνετε δίαιτα ή να μειώσετε τις θερμίδες. Αλλά είναι αρκετά σημαντικό να ξέρετε ποιο είναι το επιτρεπόμενο βάρος που μπορείτε να πάρετε ανάλογα με τα κιλά σας.

Συμβουλές για να τρώτε καλά

Να καταναλώνετε καλό πρωινό. Είναι αλήθεια ότι το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι και το πιο σημαντικό: ένα πρωινό με πρωτεΐνη, λίπη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες σας χαρίζουν ενέργεια και καλή διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Να τρώτε μικρά γεύματα με ενδιάμεσα σνακ, αντί τριών μεγάλων γευμάτων.

Να περιλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα και σνακ και να αποφεύγετε τροφές με επεξεργασμένη ζάχαρη ή αλεύρι. Αυτό κρατά την όρεξή σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Εντάξτε τα φρούτα και λαχανικά στα καθημερινά σας γεύματα με δημιουργικό τρόπο.

Επιλέξτε ακόρεστα καλά λίπη, όπως το λάδι και τα αμυγδαλέλαιο αντί ζωικών λιπών.

Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο για τη διατροφή στην εγκυμοσύνη σας. Έτσι θα εντοπίσετε τα μοτίβα των ορέξεων και των ωρών που πεινάτε περισσότερο.

Ιδέες για ποτά και σνακ: ένα μήλο και λίγα αμύγδαλα, μία φέτα τοστ με λίγο βούτυρο αμυγδάλου, ένα ποτήρι γάλα και μία μπανάνα, μισό φλιτζάνι γιαούρτι με λίγο μέλι, 6 κρακεράκια ολικής άλεσης με άπαχο τυρί και λαχανικά. Αποφύγετε τα ποτά και τα ροφήματα με ζάχαρη, αλλά και τα αναψυκτικά. Το νερό, το γάλα και οι φυσικοί χυμοί είναι πάντοτε οι πιο θρεπτικές και υγιεινές επιλογές.