Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς στα παιδιά 5-11 ετών



Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος που πραγματοποίησαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους μεταξύ άλλων ανέφερε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα η κινητικότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει αυξηθεί.
Πιο συγκεκριμένα στις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο ραντεβού.
Ακόμα ο κύριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, στα οποία θα χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer. Eνώ από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός και στις συγκεκριμένες ηλικίες.
Οι εμβολιασμοί αρχικά θα πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία. Σε 75 περιοχές της Ελλάδας θα γίνονται τα εμβόλια για τα παιδιά. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα:
στο Παίδων Αγία Σοφία,
στο Παίδων Πεντέλης,
στο Ασκληπιείο Βούλας,
στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και
στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές, θα εφαρμοστούν οι λεγόμενοι «καταδρομικοί εμβολιασμοί». Αναλυτικές οδηγίες θα υπάρχουν από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.