Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σωτήρης Τσιόδρας: Τι είπε για ακόμα μια φορά για τη χρήση της μάσκας



Για ακόμα μια φορά σήμερα κατά της διάρκεια της καθιερωμένης καθημερινής ενημέρωσης, ο κ. Τσιόρδας μίλησε για τη χρήση της μάσκας.
Ο λοιμωξιολόγος επανέλαβε πως τόσο ο ΠΟΥ, όσο όμως και το Αμερικανικό Κέντρο Αντιμετώπισης Λοιμώξεων (CDC) υποστηρίζουν ότι μόνο τα άτομα με συμπτώματα του ιού και όσοι φροντίζουν για αυτά, καθώς και το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκες.
Ωστόσο, ο λοιμωξιολόγος παρατήρησε πως στην Κίνα και άλλες χώρες της Ασίας, οι Αρχές προτρέπουν τους πολίτες να φορούν μάσκες, χωρίς να υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Όπως μάλιστα σημείωσε, αυτή η διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων, καθώς κάποιοι λένε ότι είναι λάθος να χρησιμοποιούνται οι μάσκες γιατί είναι σε έλλειψη και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι χρήσιμες για τη μη μετάδοση του ιού, έχει δημιουργήσει φωνές που προτρέπουν στην γενική χρήση μάσκας και στην Ευρώπη
«Κανείς μας δεν είναι άτρωτος, δεν έχουμε ακόμη ανοσία, θεωρητικά όλοι μπορεί να κολλήσουμε τον ιό, αρκεί να μην νοσήσουμε μαζί» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου, την Τετάρτη.
«Είμαστε θιασώτες της επιστημονικής αλήθειας η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί στο 100% να τεκμηριωθεί» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και επανέλαβε τον πρώτο και απαράβατο κανόνα που θα έχει αποτέλεσμα: «Αν όλοι μας τηρούσαμε τις σωστές αποστάσεις, δεν έχει νόημα η χρήση μάσκας οι οποίες είναι σε έλλειψη αλλά απαραίτητες για ασθενείς και υγειονομικούς»» τόνισε.