Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πλειστηριασμοί: Καρδιοπαθής πατέρας 3 παιδιών καταγγέλλει ότι χάνει το σπίτι του



Σοκαριστική είναι η καταγγελία ενός καρδιοπαθούς πατέρα τριών παιδιών, ότι  κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, καθώς δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχασε το σπίτι του σε πλειστηριασμό και  δικαστικοί κλητήρες μεταβαίνουν στο σπίτι του, σήμερα Δευτέρα για να του κάνουν έξωση. «Άμα μου κλείσουν το σπίτι τι να κάνω… Θα φύγω, θα ξεσπιτωθώ, θα μείνω στον δρόμο… Δεν έχω που αλλού να μείνω», είπε.

«Ερχονται να με ξεσπιτώσουν»

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο Open, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική του κατοικία, ενώ παρά τις προσπάθειες που έκανε για να συμβιβαστεί με την τράπεζα, δεν του έκαναν καμία ρύθμιση. Είχε πάρει το στεγαστικό δάνειο, των 275 χιλ. ευρώ το 2004 για να ανακατασκευάσει ένα διαμέρισμα της οικογένειας του, όμως λόγω ανεργίας δεν κατάφερε να το αποπληρώσει.

«Έκανα όλες τις προσπάθειες. Τους πρότεινα να τους πληρώνω ένα τίμημα τον μήνα, σαν ενοίκιο, αξιοπρεπές. Δεν το δέχτηκαν. Τους είπα ότι θα βρω αγοραστή, δεν το δέχτηκαν και με ειδοποίησαν τελευταία στιγμή, Κυριακή μεσημέρι, ότι πρέπει αμέσως να φύγω και Δευτέρα πρωί έρχονται να μου πάρουν το σπίτι, να με ξεσπιτώσουν», είπε ο κ. Γιάννης.

«Με χτύπησε η ανεργία»

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν εντάσσεται στην κατηγορία των ευάλωτων καθώς το σπίτι του έχει αντικειμενική αξία -λίγο μεγαλύτερη από το όριο που προβλέπεται.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, Μαριάννα Γκρέκη, η αντικειμενική αξία της κατοικίας του εντολέα της υπερβαίνει για λίγο τα όρια που τίθενται ανά κατηγορία.

«Αυτό αυτομάτως τον βγάζει από αυτή τη δικλείδα ασφαλείας, από το παραθυράκι που θα μπορούσε να προστατευτεί (…). Καλείται να δει τι θα κάνει για να στεγάσει την πενταμελή του οικογένεια. Έχει τρία προστατευόμενα παιδιά», εξηγεί η κα Γκρέκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ίδιος σταμάτησε να πληρώνει γύρω στο 2010, όταν απολύθηκε από τη δουλειά του. Ωστόσο, το 2015 που ξαναβρήκε δουλειά, άρχισε να πληρώνει ξανά.

«Ξεκίνησα να πληρώνω το ’15 για ένα-δύο χρόνια. Μετά ήμουν πάλι άνεργος. Τώρα ξαναβρήκα δουλειά. Δυστυχώς με έχει χτυπήσει η ανεργία», εξηγεί.