Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες



Η ωριμότητα που έρχεται με το πέρασμα του χρόνου πάνω μας είναι υπέροχη. Ακόμη και οι ρυτίδες προσθέτουν τη δική τους γοητεία στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, αν είστε από εκείνες που θέλετε να καθυστερήσετε έστω και για λίγο τα σημάδια του χρόνου πάνω σας, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές.

Άπαχη πρωτεΐνη
Το άπαχο κρέας όπως το στήθος κοτόπουλου, τα ψάρια και τα φασόλια είναι γεμάτα με πρωτεΐνες. Ενώ τα χωνεύετε, το σώμα σας διασπά την πρωτεΐνη σε αμινοξέα για να βοηθήσει στην δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των κυττάρων. Τα πολλά διαθέσιμα κύτταρα διευκολύνουν την επισκευή και την ανοικοδόμηση των κυττάρων του δέρματος και του κολλαγόνου που δίνει τη δομή του δέρματός σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε λίγη άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Σκόρδο
Το σκόρδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά προστασίας του δέρματος που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες, τα ασταθή μόρια που διαλύουν το κολλαγόνο. Αφήστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην άκρη για 10 έως 15 λεπτά πριν το προσθέσετε σε μια συνταγή για να του δώσετε την ευκαιρία να αφήσει τις δραστικές του ενώσεις να αναπτυχθούν.

 

 

Σολομός
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στο σολομό δεν κάνουν μόνο καλό στην καρδιά σας, αλλά διατηρούν επίσης τις κυτταρικές μεμβράνες υγρές για να δώσουν στο δέρμα σας νεανική απαλότητα. Οι ειδικοί συστήνουν να τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες λιπαρών ψαριών, όπως ο σολομός και το σκουμπρί, κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, ο σολομός αποτελεί και μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D.

Φασόλια
Σύμφωνα με το Reader’ s Digest, εκείνοι που τρώνε τα περισσότερα φασόλια, ψάρια, λαχανικά και ελαιόλαδο έχουν τις λιγότερες ρυτίδες, όπως ανέδειξε μια αυστραλιανή μελέτη με συμμετέχοντες από Αυστραλία, Σουηδία και την Ελλάδα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο συνδυασμός υγιών μονοακόρεστων λιπών, άπαχης πρωτεΐνης και αντιοξειδωτικών βοήθησε στην καταπολέμηση της γήρανσης. Γι’ αυτό φροντίστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα να καταναλώνετε ένα γεύμα με βάση τα φασόλια και προσπαθήστε να παίρνετε περίπου πέντε φλιτζάνια του τσαγιού μερίδες λαχανικών κάθε μέρα.