Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι κινήσεις των γονιών για να προλάβουν την παιδική παχυσαρκία



Η παιδική παχυσαρκία μπορεί να αποφευχθεί.

 

Πρόκειται για μια σύγχρονη μάστιγα που αφορά όλες τις ηλικίες σε παγκόσμια κλίμακα. Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να λειτουργήσετε προληπτικά στο κομμάτι της παιδικής παχυσαρκίας:

Όπως πάντα, το βασικό ζητούμενο είναι να δώσετε το καλό παράδειγμα στο παιδί με τις δικές σας διατροφικές συνήθειες. Όσο πιο υγιεινές είναι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφύγει την παχυσαρκία.

Από εκεί και πέρα, το παιδί αντιγράφει τις συνήθειες άλλων παιδιών. Με απλά λόγια, όταν βλέπει τον καλύτερο φίλο του να έχει συστηματικά ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, θα επιδιώξει να κάνει το ίδιο.

Φροντίστε έτσι ώστε το παιδί σας να κάνει πέντε γεύματα την ημέρα. Έτσι και ισορροπημένη διατροφή θα κάνει και θα αποφεύγει τα ανθυγιεινά σνακ εκτός σπιτιού.

Σε καμία όμως περίπτωση μην πιέσετε το μικρό σας να φάει αυτά που πρέπει. Το ζητούμενο είναι να γίνει με ομαλό τρόπο και όχι να καταλήξει να λειτουργήσει αντιδραστικά εξαιτίας της πίεσης.

Τα τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία πρέπει να είναι σε περίοπτη θέση στην κουζίνα. Μπορεί στα δικά σας μάτια να φαντάζει λεπτομέρεια, όμως το παιδί εξοικειώνεται με την εικόνα τους και ασυνείδητα θα επηρεαστεί υπέρ της πρόσληψής τους.

Οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ακόμα και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόραση ενδέχεται να παίξει το ρόλο της στο κομμάτι της παχυσαρκίας.

Μάλιστα, όσο περισσότερες ώρες βλέπουν τηλεόραση, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για παχυσαρκία.