Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νιώθεις κουρασμένος, κλαις εύκολα και έχει κακή διάθεση; Δες ποια βιταμίνη σου λείπει



Αν έχεις αποκλείσει κάποιους παράγοντες όπως κάποια απώλεια προσώπου, κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω στρες στην εργασία, κακή συναισθηματική ζωή, τότε πρέπει να αναζητήσουμε τη ρίζα του κακού στη διατροφή σου.

Χωρίς να είναι ο λόγος εμφάνισης της κατάθλιψης ή της μειωμένης διάθεσης η έλλειψη βιταμίνης 12 επιδεινώνει την κατάσταση και μεγιστοποιεί τα συμπτώματα.

Οι επιστήμονες τείνουν να συμφωνήσουν πως η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεσή μας, με διάφορες ψυχολογικές ασθένειες να σχετίζονται άμεσα με συγκεκριμένα μοτίβα διατροφής.

Η έλλειψη άσκησης και η διατροφή που στηρίζεται σε υδατάνθρακες και junk food είναι κοινός παρανομαστής σε όλους τους ασθενείς που ειδαν το τέρας της κατάθλιψης να τους χτυπάει τη πόρτα.

Το παρήγορο είναι ότι σε ασθενείς που χορηγήθηκαν συμπληρώματα διατροφής τα συμπτώματα της κατάθλιψης υποχώρησαν και η ένταση των κρίσεων ήταν σαφώς μικρότερη.

Η θαυματουργή βιταμίνη που χρειαζόμαστε είναι η Β12 και μπορούμε να τη βρούμε στο κόκκινο κρέας, στα πουλερικά, στα ψάρια και τα θαλασσινά, στο γάλα και στο αυγό.

Με υποσημείωση ότι την δράση της Β12 την εμποδίζει και την περιορίζει το τσιγάρο και το αλκοόλ, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που τρέφεστε και να ξεφύγετε από καταστάσεις που μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.