Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Λονδίνο: «Κάψουλες ύπνου» για λίγη ξεκούραση μέσα στην ημέρα



Μία εναλλακτική λύση αντί του διαλείμματος για καφέ έχουν οι -εξαντλημένοι από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας- Λονδρέζοι, προκειμένου να παίρνουν δυνάμεις για να συνεχίζουν την ημέρα τους.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της βρετανικής πρωτεύουσας έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους σε μια «κάψουλα ύπνου», πληρώνοντας 15 λίρες την ώρα (περίπου 17 ευρώ).


 

Εμπνευσμένο από αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία, το Pop & Rest, στη συνοικία Σόρντιτς του Λονδίνου, διαθέτει τέσσερις τέτοιες «κάψουλες», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Πρόκειται για δωμάτια αρωματισμένα με λεβάντα -που βοηθά στη χαλάρωση-, τα οποία έχουν σκουρόχρωμους τοίχους και διαθέτουν ωτοασπίδες και μάσκες που καλύπτουν τα μάτια.

Όπως ανέφερε ο 28χρονος συνιδρυτής του Pop & Rest, Μαουρίσιο Βιλαμιζάρ, εμπνεύστηκε την ιδέα διακρίνοντας τον πολυάσχολο τρόπο ζωής των Λονδρέζων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Pop & Rest υποδέχεται κατά μέσον όρο 30-35 πελάτες την εβδομάδα.

Όπως πρόσθεσε, σκοπεύει να «πλημμυρίσει» το Λονδίνο με «κάψουλες ύπνου» και στη συνέχεια να επεκτείνει την επιχείρηση στη Βρετανία και την Ευρώπη.

Αντίστοιχα δωμάτια για «siesta» λίγων ωρών υπάρχουν και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όπως η Μαδρίτη.