Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός- Τσιόδρας: Τι είπε για την χλωροκίνη σε νέους-«Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα»



Ο Σωτήρης Τσιόδρας απηύθηνε έκκληση σε γονείς και άλλους πολίτες, αναφορικά με τον τρόπο που μιλούν για την πανδημία στα παιδιά.
«Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες».
Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά τους λόγους που πρέπει να μείνουν σπίτι, τις σωστές πρακτικές υγιεινής και κυρίως, τους λόγους που θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους στον περίγυρό τους.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε πως η χορήγηση χλωροκίνης σε μικρά παιδιά δεν αντενδείκνυται. Τόνισε ωστόσο πως είναι πολύ αυστηρά τα κριτήρια για χορήγηση θεραπείας σε παιδιά. Όπως εξήγησε αφορά μόνο σε εκείνα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.
Αναφορικά με τυχόν παρενέργειες που έχουν διαπιστωθεί από τη χορήγηση του φαρμάκου, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως αυτές, παρά το γεγονός ότι είναι συχνές αφορούν μειοψηφία ασθενών. Τέλος, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως η χλωροκίνη αντενδείκνυται μόνο σε μια κατάσταση που λέγεται έλλειψη ενζύμου G6PD, κατάσταση την οποία έχει ένας ασθενής (παιδί ή ενήλικας) εκ γενετής.