Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Kορωνοϊός: Καθηγήτρια του ΜΙΤ προειδοποιεί- Τι αναφέρει έρευνά της



Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. επισημαίνουν καθημερινά την τήρηση των αυστηρών μέτρων, προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Αναγκαία τόσο για την προσωπική μας προστασία όσο και για την προστασία του συνόλου.
Ωστόσο η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης Lydia Boyrouiba θεωρεί ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν αρκεί.
Μιλώντας στο USA Today η Bourouiba τόνισε ότι «υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών που εκπονούν σήμερα η ΠΟΥ και το CDC σχετικά με τις ανάγκες για εξοπλισμό προστασίας, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη».
Η Lydia Bourouiba προειδοποιεί στην πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνά της ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές βασίζονται σε ξεπερασμένα μοντέλα της δεκαετίας του 1930.
Αντί για την υποτιθέμενη απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων που θα πρέπει να κρατάμε μεταξύ μας, η Bourouiba προειδοποιεί ότι«τα σταγονίδια που φέρουν παθογόνα όλων των μεγεθών μπορούν να ταξιδέψουν από 7 έως 8,2 μέτρα».
Η έρευνά της που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the American Medical Association»προειδοποιεί επίσης ότι τα σταγονίδια μπορούν να μολύνουν επιφάνειες και τα «υπολείμματα ή πυρήνες σταγονιδίων» μπορούν να αιωρούνται στον αέρα για ώρες.