Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κορωνοϊός : Ενας νεκρός, 50 συνολικά στην Ελλάδα -81 νέα κρούσματα



Ένας ακόμα θάνατος από τον φονικό ιό στη χώρα μας.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.415 (μαζί με αυτά στο πλοίο), όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας. 81 νέα κρούσματα. 

90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ 6 έχουν λάβει εξιτήριο από τις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το 57% των όσων βρίσκονται διασωληνωμένοι έχουν υποκείμενο νόσημα. Σχετικά με τις αναφορές ότι η Ελλάδα κρύβει θανάτους απάντησε πως «είμαστε προασπιστές της αλήθειας και θα συνεχίζουμε να την υπερασπιζόμαστε. Η καταγραφή των θανάτων από τα ληξιαρχεία γίνονται σε πραγματικό χρόνο».

«Ο ΕΟΔΥ έχει οριστεί ως διαπιστευμένος φορέας για καταγραφή της θνησιμότητας. Το σύστημα δεν έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από το αναμενόμενο αυτό είναι καθησυχαστικό» συμπλήρωσε. 

 «Θεωρητικά κανείς δεν είναι άτρωτος. Αρκεί να μην αρρωστήσουμε όλοι μαζί» τόνισε μεταξύ άλλων, στην αρχή της ενημέρωσης 

Όσο για τις μάσκες τόνισε για ακόμα μια φορά
Οι μάσκες χρειάζονται στο νοσηλευτικό προσωπικό και θύμισε ότι υπάρχει παγκοσμίως τεράστια έλλειψη.

Υφ. Πολιτικής Προστασίας

Σε καραντίνα τέθηκε η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς. 
Η καραντίνα θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ της Τετάρτης και θα διαρκέσει για 14 ημέρες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως προωθείται διάταξη για τις λαϊκές έτσι ώστε, όταν κριθεί αναγκαίο, θα λειτουργούν νέες λαϊκές σε άλλους δρόμους των ίδιων περιοχών για αποφυγή συγχρωτισμού.

Απάντηση σε όσους τον επικρίνουν για το ύφος έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν έχω προσωπικά με κανέναν αλλά θέλουμε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο», είπε μεταξύ άλλων.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η «δημοκρατία της πειθούς». Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν»
«Θα είμαστε αδιαπραγμάτευτα δηκτικοί και προειδοποιούμε τους απερίσκεπτους», είπε ακόμα. «Δεν είναι ζήτημα μαγκιάς για κανέναν», είπε ακόμα «και δεν θα κάνω βήμα πίσω».