Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Κορωνοϊός : Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα σε λίγο – Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία



Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η σύσκεψη για τον κορωνοϊό και τα επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.
Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας.

Δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά κατά περίπτωση όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με εξαίρεση φυσικά την Ιταλία.
Η απόφαση αυτή είχε ως στόχο να ληφθούν μέτρα αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα και στη δραστηριότητα των πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση για το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων θα λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις συνθήκες σε κάθε περιοχή.
Τα μέτρα για την οικονομία θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.