Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια για το 2020



Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, που ξεκινά στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Ανοίγοντας την ενημέρωση, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «βασική προτεραιότητά μας φέτος είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων» σε συνδυασμό με τη σχολαστική ατομική υγιεινή, ενώ ανέφερε ότι για φέτος η χώρα μας εξασφάλισε 4.200.000 εμβόλια.
Η κ. Θεοδωρίδου από την πλευρά της ανέφερε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

Και πρόσθεσε ότι «σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών».
«Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η κ. Θεοδωρίδου, υπογράμμισε ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που εφαρμόζεται φέτος θα δώσει στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και για τις ομάδες που εμβολιάζονται.
Παρενέβησαν επίσης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, o Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.