Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κικίλιας: 81 προσλήψεις μόνιμων ιατρών στα νοσοκομεία της χώρας



Την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα όσων βρίσκονται στα νησιά.

Οι θέσεις αφορούν στα νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και οι 16 από αυτές είναι θέσεις διευθυντών και οι 64 επιμελητών Α' και Β'. Οι 49 από τις 81, αφορούν νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.
Αναφορικά με την προκήρυξη για την πρόσληψη 81 μόνιμων ειδικευμένων ιατρών, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. δεν είναι προϊόν της συγκυρίας του κορωνοϊού, αλλά αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των αποφάσεων της κυβέρνησης.
Στο Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με νέο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική Ελλάδα.
Υπενθυμίζω δε, πως εκτός από τις 81 προσλήψεις μονίμων ιατρών που προκηρύχθηκαν, μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν τα συμβούλια κρίσεων για τις προσλήψεις ακόμη 942 μονίμων ιατρών.
Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το υγειονομικό πλεονέκτημα που πετύχαμε, σε κεκτημένο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την ίδια την κοινωνία, για τον άνθρωπο.
Και το στόχο αυτό, θα τον πετύχουμε».
Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr από τις 27/7/2020 έως τις 17/8/2020.