Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Δωρεάν μαστογραφία για γυναίκες 49 ετών και πάνω..: Η εξαγγελία της κυβέρνησης που δεν έγινε πράξη..



Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2020 Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, όταν η κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού, εξήγγειλε τη χορήγηση αυτόματου παραπεμπτικού, για δωρεάν εξέταση μαστογραφίας, σε όλες τις γυναίκες, από 49 ετών και πάνω κάθε δυο χρόνια.

Συγκεκριμένα,ο πρωθυπουργός ανέφερε, κατά τη διάρκκεια συνάντησης του στο γραφείο του με έξι γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού,ότι το κόστος της ψηφιακής μαστογραφίας θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ και η όλη διαδικασία θα γινόταν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα..

Ένα χρόνο μετά την πολυδιαφημιζόμενη εξαγγελία,τίποτα δεν έχει γίνει, ώστε οι γυναίκες που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, να μπορούν να υποβληθούν στην εξέταση χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το κόστος συμμετοχής της ασφαλισμένης για μια ψηφιακή μαστογραφία στον ιδιωτικό τομέα σήμερα, κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ευρώ, ενώ σε σε ότι αφορά τα δημόσια νοσοκομεία το κόστος είναι περίπου στα 5 ευρώ, χωρίς η εξέταση να είναι απαραίτητα ψηφιακή. 

Είναι κρίμα ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται αντικείμενο ευκαιριακής πολιτικής εκμετάλλευσης και στη συνέχεια να "περνά στα αζήτητα"! Αφού η κυβέρνηση ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υγεία των πολιτών, όπως επανειλημμένα αναφέρει, εδώ και ενα χρόνο, με αφορμή τον κορωνοιό, θα πρέπει να λάβει μέριμνα και για άλλες πολύ πιο επικίνδυνες ασθένειες, που απειλούν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα..

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού! (3.34-4.30)