Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Αντιγήρανση: Έτσι θα δείξετε επτά χρόνια νεότεροι



Η μοντέρνα ρινοπλαστική δίνει περισσότερα από μια όμορφη μύτη

Η μάχη με το γήρας είναι σκληρή και στο οπλοστάσιο των μπότοξ και των λίφτινγκ προσώπου, έρχεται τώρα να προστεθεί, παραδόξως, μια πλαστική χειρουργική επέμβαση που έχει συνδεθεί με την ομορφιά παρά με τη νεότητα. Η ρινοπλαστική, η χειρουργική επέμβαση στη μύτη, μπορεί να «αφαιρέσει» τρία έως και επτά χρόνια από την όψη, σύμφωνα με έρευνα του UCLA που δημοσιεύτηκε στο Aesthetic Surgery Journal.

Κάνοντας χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, οι ερευνητές μελέτησαν φωτογραφίες «πριν και μετά» 100 γυναικών, ηλικίας 16 έως 72 ετών, οι οποίες προχώρησαν σε ρινοπλαστική από τον Δρ. Robert Dorfman, χειρουργό στο τμήμα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή David Geffen του UCLA και επικεφαλής της έρευνας. Σε 12 ή περισσότερες εβδομάδες, οι φωτογραφίες των γυναικών αναλύθηκαν από ένα πρόγραμμα που υπολογίζει την ηλικία με έναν αλγόριθμο, αφού πρώτα απομονώσει το κεφάλι από το σύνολο της φωτογραφίας.

Σύμφωνα με τον Δρ. Dorfman, μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει παρά λίγα ή καθόλου αντικειμενικά επιστημονικά στοιχεία για την αναζωογονητική επίδραση της ρινοπλαστικής. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε τώρα και που είναι ικανή να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά της γήρανσης που δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι, επέτρεψε την ακριβή εκτίμηση της ηλικίας.

Τα αποτελέσματα που έδειξαν τις γυναίκες συνολικά νεότερες, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά για τις ηλικίες άνω των σαράντα ετών, στις οποίες το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης «έκοψε» έως και επτά χρόνια κατά την εκτίμηση της ηλικίας τους.

Ο ρόλος της μύτης στην εμφάνιση

Μια επέμβαση στη μύτη δεν είναι η πρώτη επιλογή για μια πιο νεανική όψη. Ωστόσο, η ανθρώπινη μύτη, που όπως και άλλα σημεία του σώματος αποτελείται από μαλακό ιστό, χόνδρους και οστά, γερνά και η μορφή της αλλοιώνεται, σύμφωνα με τον Δρ. Jason Roostaeian, Καθηγητή στο Τμήμα Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής στην Σχολή Ιατρικής David Geffen.

Επιπλέον, η όψη της μύτης επηρεάζεται από τις αλλαγές που συντελούνται στο πρόσωπό μας κατά το γήρας, όπως η απώλεια λίπους από το πρόσωπο και το συνακόλουθο αδυνάτισμά του, με αποτέλεσμα η μύτη να προεξέχει περισσότερο. Με την επιδιόρθωση της φθοράς του χρόνου στη μύτη, επιτυγχάνεται η συνολικότερη βελτίωση και αναζωογόνηση του προσώπου.