Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Tο Google Street View σε εκτοξεύει...στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Από τις 20 Ιουλίου, το Google Street View σας πηγαίνει...στο άπειρο Διάστημα!

Με την εφαρμογή σε  συνθήκες... έλλειψης βαρύτητας χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν πού βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS). Θα περιηγηθούν σε όλα τα 15 τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού σε 360 μοίρες.

Αυτή θα είναι η πρώτη συλλογή Street View με περιγραφή, κάτι που ήταν διαθέσιμο μόνο στα μουσεία που παρουσιάζονται στο Google Arts & Culture. Τώρα, όσο περιηγείστε στα αρθρωτά τμήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στους Χάρτες Google θα δείτε αναλυτικές περιγραφές με πληροφορίες όπως πού γυμνάζονται οι αστροναύτες για να παραμένουν σε φόρμα, τι είδους φαγητό τρώνε και πού κάνουν επιστημονικά πειράματα.

 

Η δημιουργία του  Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS σηματοδότησε μία νέα εποχή για την έρευνα του Διαστήματος. Η ανθρώπινη παρουσία είναι μόνιμη, πλέον, ενώ η επιστημονική έρευνα απέκτησε τη δυνατότητα να διεξάγει πειράματα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Πρωτοστάτης αυτής της προσπάθειας ήταν οι ΗΠΑ ενώ στον ISS συμμετέχουν ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ρωσία, 11 κράτη - μέλη της ΕSA και η Βραζιλία.

Οι κοσμοναύτες που τον κατοικούν εναλλάσσονται και τον συντηρούν, τον συναρμολογούν, κάνουν πειράματα, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που απλά τον επισκέπτονται. Το μέγεθός του είναι περίπου όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό του MIR. Ζυγίζει περίπου μισό τόνο και οι εσωτερικοί του χώροι αντιστοιχούν σε αυτούς ενός Boeing 747.

Το πρώτο πλήρωμα έφθασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 2 Νοεμβρίου 2000.

 Το υψηλό κόστος της δημιουργίας του ήταν αυτό που απαιτούσε τη διεθνή συνεργασία καθώς ξεπερνούσε τα 100.000.000$. Ο σταθμός βρίσκεται 400km πάνω από τη Γη, σε τροχιά 51,6 μοίρες από το Εκουαδόρ, ενώ χρειάζεται 90 λεπτά για να ολοκληρώσει την περιστροφή του γύρω από τη γη. Βασικός στόχος της δημιουργίας του αποτελεί η διεξαγωγή πειραμάτων σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Ρωσικός πύραυλος ήταν αυτός που μετέφερε το πρώτο κομμάτι του και το έθεσε σε τροχιά.