Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google! Παίξτε και αποκαλύψτε τις 19 εκπλήξεις!Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google! Πατήστε το κουμπί, παίξτε και αποκαλύψτε τις 19 εκπλήξεις!

Η παγκόσμια μηχανή αναζήτησης γιορτάζει σήμερα τα 19α γενέθλιά της και σας προσφέρει τη δυνατότητα να γυρίσετε τον τροχό και να αποκαλύψετε τις εκπλήξεις που σας έχει προσφέρει αυτά τα 19 χρόνια.

Η εταιρεία τιμά την μέρα «γέννησής» της με ένα doodle. Με ένα πάτημα του ποντικιού πάνω στο doodle, μπορεί κανείς να δει την πορεία της μέσα από 19 εκπλήξεις για την ιστορία και το έργο της.

19 εκπλήξεις που σηματοδοτούν τα 19 της χρόνια και σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα στο μέλλον!

Το 1997, ο Λάρρυ Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, έφτασε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να κάνει το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών. Αυτός που ανέλαβε να του δείξει τα κατατόπια ήταν ο Σεργκέι Μπριν, ο άνθρωπος που θα συμπορευόταν μαζί του στη δημιουργία της Google.

Και κάπως έτσι, με την ευχάριστη αυτή έκπληξη ξεκίνησαν όλα. Ο στόχος των δύο συνιδρυτών της Google ήταν κοινός από την αρχή: να οργανώσουν την παγκόσμια πληροφορία και να την καταστήσουν προσιτή σε όλο τον κόσμο και χρήσιμη. Σήκωσαν τα μανίκια και στρώθηκαν στη δουλειά σε ένα γκαράζ, εκεί στήθηκαν τα πρώτα γραφεία της Google.

Σήμερα, η μηχανή αναζήτησης εξυπηρετεί 4,5 δισεκατομμύρια χρήστες σε 160 χώρες και «μιλά» 123 γλώσσες.