Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τι είναι το immobilizer; Αντιγράφονται τα κλειδιά αυτοκινήτου με immobilizer;



Μπορεί  να έχεις κλειδιά αυτοκινήτου με immobilizer, αλλά πιθανόν να μην γνωρίζεις τι είναι ακριβώς το immobilizer. Ετοιμάσου λοιπόν να μάθεις. Στο άρθρο αυτό, θα αναλύσουμε τη λειτουργία του συστήματος immobilizer στα αυτοκίνητα, θα δούμε πότε ήρθε στη ζωή μας και γιατί έχει γίνει απαραίτητο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Ακόμη, θα λύσουμε κάθε σου απορία σχετικά με την αντιγραφή κλειδιών με immobilizer και κλειδιών με τηλεχειρισμό. Ας ξεκινήσουμε όμως, από το βασικό ερώτημα, τι είναι το immobilizer;

To immobilizer είναι το λεγόμενο σύστημα ακινητοποίησης του αυτοκινήτου και ήρθε στις ζωές μας στα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα. Έκτοτε εξελίχθηκε και σήμερα περιλαμβάνεται στην πλειοψηφία των μοντέλων αυτοκινήτων. Η λειτουργία του, βασίζεται στην ταυτοποίηση μοναδικών κωδικών που στέλνονται ηλεκτρονικά μεταξύ του εγκεφάλου του αυτοκινήτου και των κλειδιών. Εφόσον, ο εγκέφαλος εγκρίνει τον κωδικό που αποστέλλεται από το κλειδί αυτοκινήτου, επιτρέπεται η εκκίνηση του κινητήρα. Σε περίπτωση απόρριψης του κωδικού, ο κινητήρας κλειδώνει για να προστατέψει το αυτοκίνητο από κλειδιά που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου.

Αντιγραφή κλειδιών αυτοκινήτου immobilizer

Όσα αντικλείδια και να έχεις, μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστείς υπηρεσία αντιγραφής των κλειδιών. Οι πιθανότητες να σου κλέψουν τα κλειδιά ή να αχρηστευτούν μετά από κάποια ατύχημα, είναι πολλές. Ευτυχώς, σήμερα, οι εξειδικευμένοι κλειδαράδες, διαθέτουν την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό να αναλάβουν τον προγραμματισμό κλειδιών αυτοκινήτου με immobilizer και τηλεχειρισμό. Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλειδιών με immobilizer, αναλόγως του μοντέλου και της κατασκευαστικής εταιρείας. Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν μηχανικό κλειδί με immobilizer ή κλειδί με τηλεχειρισμό και immobilizer.

Τα κλειδιά αυτοκινήτου με τηλεχειρισμό, μπορείς να τ’ αναγνωρίσεις από τα μικροσκοπικά κουμπάκια που δίνουν εντολή για άνοιγμα και κλείσιμο του συστήματος κλειδώματος του αυτοκινήτου. Το κλειδί με τηλεχειρισμό, προσφέρει ευκολία και άνεση στον χειρισμό, έχει όμως ένα βασικό μειονέκτημα, μπορεί να εμφανίσει εύκολα βλάβη. Βέβαια και τα μηχανικά κλειδιά, μπορεί να εμφανίσουν φθορά στα δόντια του κλειδιού. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα κλειδιά του αυτοκινήτου.

Αναφορικά με το immobilizer, πλέον βρίσκεται στο εσωτερικό των κλειδιών και έχει τη μορφή μικρής πλακέτας. Η πλακέτα, με τα χρόνια μπορεί να εμφανίσει βλάβη και να χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση. Στο kleidia.biz, θα μπορέσεις να αντικαταστήσεις εξ ολοκλήρου τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου ή να επισκευάσεις τη ζημιά που έχουν υποστεί. Αναλυτικά, οι υπηρεσίες που θα βρεις περιλαμβάνουν:

1. Κοπή κλειδιών αυτοκινήτου immobilizer και προγραμματισμό του immobilizer.
2. Δημιουργία αντιγράφων και αντικλειδιών για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως εταιρείας.
3. Κατασκευή κλειδιών αυτοκινήτου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.
4. Επισκευή εξαρτημάτων και πλακέτας κλειδιών και κλειδαριών αυτοκινήτου.
5. Αντικατάσταση ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών αυτοκινήτου.
6. Απενεργοποίηση του συστήματος immobilizer λόγω βλάβης.
7. Αλλαγή των κελυφών ή κουβουκλίων οποιουδήποτε κλειδιού αυτοκινήτου.

Άρα, σε περίπτωση που βρεθείς σε δύσκολη θέση και χρειαστείς κλειδιά αυτοκινήτου, ξέρεις που μπορείς να τα βρεις και ν’ αποκτήσεις αντικλείδια υψηλής ποιότητας, αντοχής και ασφάλειας. Η εμπειρία και η εξειδίκευση ενός επαγγελματία κλειδαρά, θα σε γλιτώσουν από το επιπλέον κόστος. Τώρα, αν θες να γίνεις περισσότερο προσεκτικός με τα κλειδιά αυτοκινήτου σου, καλό θα ήταν να έχεις στο νου σου, τα εξής:

- Μην τα τοποθετείς στην πίσω τσέπη του παντελονιού και κάθεσαι επάνω τους.
- Μην τα αποθηκεύεις σε μέρη που έχει υγρασία.
- Μην τα πετάς από μεγάλο ύψος.

Αυτά είναι τα συχνότερα λάθη που φθείρουν ή ακόμη καταστρέφουν τα κλειδιά αυτοκινήτου με immobilizer και μπορεί να σε επιβαρύνουν με το κόστος της αντιγραφής ή αντικατάστασης των κλειδιών. Υπάρχει πάντα και ο αστάθμητος παράγοντας της τύχης αλλά εφόσον δίνεις την απαιτούμενη προσοχή, οι πιθανότητες μειώνονται. Ελπίζουμε το άρθρο να έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματά σου. Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να επικοινωνήσεις με το kleidia.biz!