Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Στις 24 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της «νέας γενιάς των Windows»



Στις 24 Ιουνίου, στις 6.00μμ ώρα Ελλάδος, η Microsoft θα διοργανώσει μια διαδικτυακή παρουσίαση, στην οποία ο επικεφαλής του τμήματος Panos Panay θα δώσει τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows. Έχοντας προηγηθεί σχετική αναφορά από τον ίδιο τον CEO της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο Build, η νέα αναβάθμιση των Windows σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί τη σημαντικότερη της τελευταίας δεκαετίας για το δημοφιλές λειτουργικό.

Αυτή αναμένεται να διακρίνεται για τις πολλές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, ξεκινώντας από την απόσυρση εικονιδίων από την εποχή των Windows 95, έως και πιο σημαντικές όπως την πλήρη ανανέωση του File Explorer και του Windows Store. Πιθανόν η νέα έκδοση που θα παρουσιαστεί στις 24 Ιουνίου θα συνοδεύεται και με νέα ονομασία, με τα Windows 10 να έχουν ήδη κλείσει 6 χρόνια παρουσίας στην αγορά, γιορτάζοντας πρόσφατα 1.3 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις των Windows 10 μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αναιμικές» για το καταναλωτικό κοινό, με ελάχιστες νέες λειτουργίες που να κάνουν κάποια διαφορά. Με τα Windows 10 η Microsoft άλλαξε εντελώς τον τρόπο κυκλοφορίας και αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος, το οποίο πέρασε στην εποχή του SaaS, κάτι που απαιτούσαν κυρίως οι επιχειρήσεις.

Η παρουσίαση θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα της Microsoft (με ελληνικούς υπότιτλους) αλλά και από το επίσημο κανάλι της στο YouTube.