Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πώς η Apple επιχειρεί να ξεπεράσει το wi-fi και να στέλνει data από το Διάστημα..



Η επένδυση της Apple στους δορυφόρους επικοινωνιών και την ασύρματη τεχνολογία της επόμενης γενιάς σημαίνει ότι -εάν το έργο τελεσφορήσει- ίσως μεταδίδει δεδομένα στη συσκευή ενός χρήστη χωρίς τα γνωστά ασύρματα δίκτυα

H Apple Inc. έχει συστήσει μια μυστική ομάδα, που εργάζεται μακριά από τη δημοσιότητα πάνω στη δορυφορική τεχνολογία, την οποία η εταιρεία που έγινε γνωστή από τα iPhones, φιλοδοξεί να αξιοποιήσει προκειμένου να μεταφέρει υπηρεσίες από το διαδίκτυο απευθείας στις συσκευές, παρακάμπτοντας δηλαδή τα ασύρματα δίκτυα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία με έδρα το Cupertino της Καλιφόρνια, δημιούργησε την ομάδα περίπου δώδεκα μηχανικών, από τους κλάδους σχεδιασμού αεροδιαστημικής, δορυφορικών και κεραιών, που εργάζονται με ορίζοντα πενταετίας. Οι εργασίες της ομάδας αυτής βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι απίθανο να σταματήσουν, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί η σαφής του κατεύθυνση, καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης των δορυφόρων. Ωστόσο ο Τιμ Κουκ, Διευθύνων σύμβουλος της Apple έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «προτεραιότητα» της εταιρείας.

Η επένδυση της Apple στους δορυφόρους επικοινωνιών και την ασύρματη τεχνολογία της επόμενης γενιάς σημαίνει ότι -εάν το έργο τελεσφορήσει- είναι πιθανό να μεταδίδει δεδομένα στη συσκευή ενός χρήστη χωρίς τα παραδοσιακά δίκτυα, δηλαδή να μετριάσει την εξάρτηση από ασύρματους φορείς, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδέει συσκευές χωρίς τη στήριξη ενός παραδοσιακού δικτύου, όπως είναι το ασύρματο. Η εταιρεία επίσης θα μπορούσε να αποκτήσει τη δυνατότητα να εξερευνά δορυφορικά πιο ακριβείς εντοπισμούς θέσης για τις συσκευές της, επιτρέποντας τη χρήση βελτιωμένων χαρτών με νέα χαρακτηριστικά.

 Ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η Apple προτίθεται να επιδιώξει τη δαπανηρή ανάπτυξη ενός αστερισμού δορυφόρων, ή να αξιοποιήσει εργαλεία από το έδαφος, απλώς λαμβάνοντας πληροφορίες από τους δορυφόρους τα οποία στη συνέχεια θα στέλνει σε κινητές συσκευές. Η Northrop Grumman Corp., η Lockheed Martin Corp. και η Boeing Co. είναι μερικές από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες δορυφόρων. Ένας εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

 

 πηγη Bloomberg