Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Netfix: Κερδίζει εκατομμύρια συνδρομητές, δεν φοβάται Disney και Αpple



Το πρώτο τρίμηνο η Netflix πέτυχε να διευρύνει αισθητά την βάση των συνδρομητών της και να πετύχει ισχυρές πωλήσεις και κέρδη. Στο εξής σκοπεύει ωστόσο να επιμείνει στις αυξήσεις τιμών, γεγονός που όπως προειδοποίησε θα επιβραδύνει την αύξηση των συνδρομητών της. 

Η εταιρεία προχωρά σε αυξήσεις τιμών στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, το Μεξικό και ορισμένα μέρη της Ευρώπης, προκειμένου να εξασφαλίσει όπως είπε επαρκή κεφάλαια για την παραγωγή δικού της περιοχομένου. Η επιτυχία της σειράς The Crown και το όσκαρ στην ταινία Roma δικαιώνουν την επιλογή της για δικό της περιεχόμενο. 

 
 

Καλείται πάντως να ανταγωνιστεί τις Disney και Apple, που ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ετοιμάζουν τις δικές τους ανταγωνιστικές υπηρεσίες streaming. H Netfix δήλωσε «ενθουσιασμένη», που θα έχει απέναντί της νέους ανταγωνιστές, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η είσοδο νέων παιχτών στην αγορά δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τη δική της ανάπτυξη. 

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η Netflix απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές παγκοσμίως, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται 5 εκατ. νέους συνδρομητές, έναντι 5,4 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2018. 

Τα έσοδά της το πρώτο τρίμηνο σκαρφάλωσαν στα 4,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 22%, ενώ τα κέρδη ανήλθαν στα 344 εκατ. δολάρια ή 76 σεντ ανά μετοχή έναντι 64 σεντ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.