Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μπαταρία-επίδεσμος λειτουργεί με τον ιδρώτα και φορτίζει gadgets



Ένα από τα προβλήματα της συνεχούς αύξησης του αριθμού των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του ο σύγχρονος άνθρωπος είναι το πώς θα βρίσκονται αυτές οι συσκευές σε λειτουργία και στην διάθεση του κατόχου του όσο το δυνατόν περισσότερο. Χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν καθημερινά νέες επαναστατικές τεχνολογίες μπαταριών για τις ηλεκτρονικές μας συσκευές.

Μια ερευνητική ομάδα στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang στη Σιγκαπούρη δημιούργησε μια μπαταρία από λεπτό εύκαμπτο υλικό η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στο χέρι ενός ανθρώπου όπως ένας επίδεσμος στο μπράτσο ή τον καρπό.

Η μπαταρία λειτουργεί με τον ιδρώτα του χρήστη της και τροφοδοτεί με ενέργεια διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές όπως για παράδειγμα, ένα έξυπνο ρολόι. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της η μπαταρία αυτή με μόλις δύο χιλιοστόλιτρα (2ml) μπορεί να φορτίζει για διάστημα χρόνου 20 ωρών διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές όπως ένα έξυπνο ρολόι αλλά όχι πολύ ισχυρές και ενεργοβόρες όπως ένα κινητό τηλέφωνο.