Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Huawei: Ανοιχτή στην πώληση επεξεργαστών 5G στην Apple



H Huawei είναι «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο να πουλήσει υψηλής ταχύτητας επεξεργαστές 5G στην ανταγωνίστριά της Apple, σε μία σημαντική μεταστροφή στην έως τώρα στρατηγική της και τη διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας της. 

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως μετράει σχετικά λίγα χρόνια ζωής στην αγορά των καταναλωτικών προϊόντων, στην οποία εισήλθε με έξυπνα κινητά χαμηλού κόστους. Ωστόσο πέτυχε να αυξήσει αισθητά την παρουσία της και στα ακριβά κινητά, ανταγωνιζόμενη ευθέως τις Apple και Samsung. 

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει τους δικούς της μικροεπεξεργαστές και ένα μόντεμ που προσφέρει συνδεσιμότητα 5G στα έξυπνα κινητά. Μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο σε συσκευές Huawei, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει. Ο Ρεν Ζενγκφέι, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, τόνισε ότι η εταιρεία του θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να διαθέσει επεξεργαστές 5G στην Apple. 

H Apple μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει συσκευή που να μπορεί να υποστηρίζει 5G. Στο παρελθόν χρησιμοποιούσε μόντεμ της Qualcomm και της Intel, αλλά οι τελευταίες συσκευές της περιλαμβάνουν επεξεργαστές μόνο από την τελευταία. Και τούτο γιατί Apple και Qualcomm βρίσκονται σε σκληρή δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα πατέντας. 

Η Qualcomm διαθέτει μόντεμ για συνδεσιμότητα 5G, ενώ η Ιntel έχει μείνει πίσω και το πρώτο σχετικό προϊόν της αναμένεται στην αγορά το 2020. Αυτό σημαίνει ότι και η Apple θα μπορούσε να μείνει ένα χρόνο πίσω από τους ανταγωνιστές της.