Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Εργασία από το σπίτι: Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους χάκερς



Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους για να εργαστούν ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ίδιοι έχουν πάρει μαζί τους τους φορητούς τους υπολογιστές, αλλά και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν τους χώρους εργασίας τους και τις εταιρίες τους.

Οι ειδικοί στις σύγχρονες πρακτικές του κυβερνοπόλεμου επισημαίνουν ότι οι χάκερς θα ακολουθήσουν τα σχετικά ηλεκτρονικά ίχνη και θα προσπαθήσουν να εισβάλουν σε αρχεία που περιέχουν στοιχεία για την καθημερινή εταιρική δράση των διαφόρων επιχειρήσεων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, αλλά και αλλού έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις, αναφορικά με τους κινδύνους από την εργασία του νέου «εξ αποστάσεως» εργατικού και στελεχιακού δυναμικού των επιχειρήσεων όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά τους, οι τεχνολογικές εταιρίες που ασχολούνται με θέματα κυβερνοασφάλειας στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει αύξηση στα αιτήματα για την ασφαλή διαβίβαση αρχείων και δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις οικίες των στελεχών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εταιρία Cisco Systems Inc ο αριθμός των αιτημάτων για την παροχή υποστήριξης ασφάλειας για την εξ αποστάσεως εργασία, δεκαπλασιάστηκε, κατά τις τελευταίες εβδομάδες.