Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εργαλείο μεταφοράς φωτογραφιών και βίντεο από το Facebook απευθείας στο Google Photos



Το Facebook ανακοίνωσε στις 2 Δεκεμβρίου ότι θα προσφέρει μια επιλογή (εργαλείο) για τη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο από το δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης απευθείας σε άλλες υπηρεσίες, ξεκινώντας από το Google Photos. Η επιλογή είναι διαθέσιμη στην Ιρλανδία, ωστόσο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 το συγκεκριμένο εργαλείο του Facebook θα έχει αναπτυχθεί πλήρως σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι μεταφορές δεδομένων θα κρυπτογραφηθούν και οι χρήστες θα καλούνται να έχουν κωδικό πρόσβασης πριν από την έναρξη της μεταφοράς, ανέφερε η εταιρεία.

Το Facebook είχε πει από τον Σεπτέμβριο ότι θα υποστηρίζει τη φορητότητα των δεδομένων και πλέον σχεδιάζει να κατασκευάσει νέα εργαλεία γύρω από αυτό.

Οι γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών Τζος Χόουλεϊ, Μαρκ Γουόρνερ και Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ εισήγαγαν ένα νομοσχέδιο στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με το οποίο οι πλατφόρμες επικοινωνίας με περισσότερα από 100.000.000 μηνιαία ενεργά μέλη θα έπρεπε να επιτρέπουν στους χρήστες τους να μετακινούν εύκολα τα δεδομένα τους σε άλλο δίκτυο.