Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες στο Tik Tok



Ασταμάτητη μοιάζει παρά τα εμπόδια που συνάντησε στην Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok. Η πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες ανεβάζουν σύντομης διάρκειας βίντεο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε παιδιά και εφήβους έσπασε το φράγμα του ενός δισ. σε αριθμό ενεργών χρηστών μηνιαίως. Ενδεικτικό της αλματώδους πορείας του Tik Tok είναι πώς στις αρχές του 2018 η πλατφόρμα διέθετε 55 εκατ. χρήστες και στο τέλος του ίδιου έτους ο αριθμός αυτός είχε εκτοξευτεί στα 271 εκατ. και ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε δώδεκα μήνες αργότερα για να φτάσει σήμερα στο ένα δισ.

Η ανακοίνωση για τον αριθμό των ενεργών χρηστών στο Tik Tok έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση ότι στις τελευταίες μετρήσεις για τις εφαρμογές που «κατεβάζουν» οι χρήστες στις ηλεκτρονικές συσκευές τους το TikTok ξεπέρασε το Facebook και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα social media δείχνουν ότι το TikTok έχει βάλει για τα καλά πλώρη για να ξεπεράσει και το YouTube σε επίπεδο χρόνου θέασης. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες του TikTok στην καρδιά του δυτικού κόσμου, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, περνούν σε αυτό περισσότερη ώρα από ότι στον απόλυτο κυρίαρχο μέχρι τώρα σε αυτή την online δραστηριότητα, το YouTube.