Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»..EIKONEΣ



Μέσα σε δύο ώρες από την Αθήνα, μπορείτε να βρεθείτε σε έναν τόπο ξεχωριστής ομορφιάς, ιδανικό για μια μονοήμερη εκδρομή αλλά και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου κάθε εποχή του χρόνου.

Κοντά στο χωριό Φενεός Κορινθίας, στα 900 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες λίμνες της Πελοποννήσου. Η πανέμορφη τεχνητή Λίμνη Δόξα περικλείεται από καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες και το σκηνικό μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής.

Λίμνη Δόξα, Ορεινή Κορινθία

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή.

Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο αλλά και να στρωθείτε για πικνίκ αν ο καιρός το επιτρέπει.

Στο κέντρο της λίμνης απλώνεται μία στενή χερσόνησος, όπου υπάρχει το μικρό, γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ πιο ψηλά, σε μια πλαγιά σε απόσταση περίπου 2 χλμ., βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Φενεού του 15ου αιώνα μέσα στην πανέμορφη φύση. Εκεί, θα δοκιμάσετε το φημισμένο γλυκό τριαντάφυλλο των μοναχών και να απολαύσετε από τον ξύλινο σκεπαστό εξώστη τη μοναδική θέα στη λίμνη.

Λίμνη Δόξα, Ορεινή Κορινθία

Στην περιοχή αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τα ερείπια της Μονής Ζαρακά, λίγο έξω από το χωριό της Στυμφαλίας, την Γκούρα- ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ορεινής Κορινθίας, γεμάτο παλιά πετρόχτιστα σπίτια-, καθώς και τα γειτονικά χωριά Φενεός, Καλύβια (Αρχαία Φενεός), Στενό και Πανόραμα.

Η ευρύτερη περιοχή της Δόξας και του Φενεού προσφέρεται για μια απολαυστική, φυσιολατρική απόδραση με στάσεις σε πετρόχτιστα ορεινά χωριά, άφθονες υπαίθριες δραστηριότητες και ρουστίκ γεύσεις που μένουν αξέχαστες.

Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

Λίμνη Δόξα: Απόδραση στην «Κορινθιακή Ελβετία»

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από τη λίμνη Δόξα στο βίντεο της Greece from air: