Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 -
Συννεφιά

23 °C

Σήμερα, 28. Σεπτεμβρίου 2021

Καρύδι: Η παραλία στη Χαλκιδική που θυμίζει Καραϊβική..ΕΙΚΟΝΕΣΕίναι κοινώς αποδεκτό ότι τη Χαλκιδική έχει κάποιες από τις πιο ονειρικές και υπέροχες ακρογιαλιές της χώρας. Με παραδεισένια κρυστάλλινα νερά και την πλούσια φύση της περιοχής να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ένας από τους επίγειους παραδείσους της Χαλκιδικής, λοιπόν, που μάλιστα παραπέμπει σε μέρη εξωτικά είναι και η παραλία Καρύδι, η οποία στην κυριολεξία μαγεύει τους επισκέπτες της.

Η ακτή Καρύδι και η εντυπωσιακή αμμόγλωσσά της

Ένα μαγευτικό τοπίο περιμένει τους επισκέπτες της Χαλκιδικής που θα επιλέξουν τη χερσόνησο της Σιθωνίας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Αυτό δεν είναι άλλο από την παραλία Καρύδι, στην περιοχή της Βουρβουρούς στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, όπου κανείς γοητεύεται από τις απίστευτου κάλλους εντυπωσιακές εικόνες που αντικρίζει μόλις φτάσει εδώ, όπου εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο απολαμβάνει και στιγμές ηρεμίας και γαλήνης.

Διάφανα, σαν πισίνας- σχεδόν ψεύτικα νερά, που σίγουρα παραπέμπουν σε κάποια από τις πολυφωτογραφημένες, εξωτικές και αξιοζήλευτες παραλίες της Καραϊβικής, μια πάλλευκη αμμώδης ακρογιαλιά σαν γλώσσα να «σκίζει» τη θάλασσα και πλούσια και καταπράσινα πεύκα να αγγίζουν την υδάτινη αγκαλιά μπροστά τους, συνθέτουν το μοναδικό φυσικό σκηνικό που χαρακτηρίζει το Καρύδι.

Καρύδι» - Η εξωτική παραλία της Χαλκιδικής (Βίντεο+φωτογραφίες) - TRAVEL

Ο κόλπος όπου συναντάται η παραλία αγκαλιάζεται από εντυπωσιακούς, λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς και από τις δύο πλευρές, με τα νερά να είναι αρκετά ρηχά και ζεστά, κάτι που την καθιστά ιδανική επιλογή και για εκείνους που επισκέπτονται την περιοχή με την οικογένειά τους. Η ακτή δεν είναι καθόλου οργανωμένη -διαθέτει ελάχιστες καντίνες- γι’ αυτό όποιος αποφασίσει να την επισκεφτεί θα πρέπει να έχει μαζί του και τις απαραίτητες προμήθειες για μία ημέρα στην παραλία.

Αυτό, ωστόσο, που αξίζει να γνωρίζει κανείς είναι το ότι η παραλία Καρύδι βρίσκεται στο πιο τουριστικό «πόδι» της Χαλκιδικής, και γι’ αυτόν τον λόγο καλύτερα να αποφύγετε τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο για να την επισκεφτείτε και σίγουρα τα Σαββατοκύριακα.

Παραλία Καρύδι, Σιθωνία, Χαλκιδική – Certs-it !Καρύδι»: Σε αυτή την παραλία με την ψιλή λευκή άμμο, τα πεύκα φτάνουν μέχρι  τη θάλασσα | BOVARY

Καρύδι»: Σε αυτή την παραλία με την ψιλή λευκή άμμο, τα πεύκα φτάνουν μέχρι  τη θάλασσα | BOVARY